Generator punktowy Diora GPW-880 - dokumentacja?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 500...624 posty
Generator punktowy Diora GPW-880 - dokumentacja?
Wpadłem na pomysł użycia tego urządzenia, leżącego jak dotąd bez celu na szafie, wraz z odpowiednim generatorem modulującym, do strojenia toru FM w "Zodiaku", którego dostałem do naprawienia od znajomej. Jednak natrafiłem na problem z działaniem modułu cyfrowego, służącego do przełączania tłumienia (albo wzmocnienia) wyjścia. Brakuje paru segmentów LED, diody oznaczające jednostkę świecą przypadkowo, a czasem blokuje się - wyświetla "666" (przypadek?) i nie reaguje w ogóle na przyciski. Podejrzewam jakiś prosty defekt, ale nie wyłapałem niczego oglądając płytkę. Wobec tego, poszukuję jakiejś dokumentacji tego urządzenia, abym nie musiał analizować układu cyfrowego (zgaduję, że służy on do adresowania pamięci EEPROM i dekodowania danych z niej). Może ktoś na Forum taką posiada?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 250...374 postów
Re: Generator punktowy Diora GPW-880 - dokumentacja?
Witam.
Proszę zapytać tu : DIOTECH spółka z o.o 58-200 Dzierżoniów ul. Świdnicka 38 telef.74 832 38 74
email : diotech@diotech.com.pl
Proszę zapytać tu : DIOTECH spółka z o.o 58-200 Dzierżoniów ul. Świdnicka 38 telef.74 832 38 74
email : diotech@diotech.com.pl
-
- 500...624 posty
Odpowiedzi na e-mail jak dotąd brak. Naprawiłem wyświetlacz, problem zawieszania się pozostaje (tylko teraz jest 888 a nie 666), i zdają się nie działać niektóre sekcje tłumika. Ale jakieś sensowne rezultaty już uzyskałem (choć musiałem w tym celu zepsuć fabryczną kalibrację dewiacji).
-
- 100...124 posty
Sprawdź czy z tej poradzieckiej pamięci nie wyparowały nastawy logiki działania tegoż sprzętu.. Ta kostka w podstawce nie jest zabezpieczona przed światłem, a i jakość ich też nie była rewelacyjna.