Witam.
Załatwiłem odmownie moduł sterowania w tym modelu "kina domowego" Serwis firmowy właśnie odesłał z krótką informacją o braku modułu sterowania.
Czy jest jakaś szansa zdobycia i czy opłacalna?
Pozdrawiam
tedi.
FERGUSON AV 770 moduł sterowania.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 625...1249 postów
FERGUSON AV 770 moduł sterowania.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
-
- 1875...2499 postów
Re: FERGUSON AV 770 moduł sterowania.
Witam!
To jest typowy chińczyk ze śmieci robiony.
Nie ma szans dostać.Wywal na złom.
Ja w 2016 roku wywaliłem całe kino i to markowe na OLX.
Yamaha RX-V371
Jamo Sub 210
kolumny Prism Onyx 100
i jeszcze blu-ray LG
Przyjechał facet z Bydgoszczy, dał mi 600zł a ja się cieszę,że śmieci zabrał
NIGDY WIĘCEJ KINA DOMOWEGO!!!
Nie wiem,co ludzi w tym bawi?
W tym moim amplitunerze było trafo sieciowe mniejsze niż w Amatorze stereo-a podobno 100W na kanał.Bzdura totalna.
Dźwięk do luftu.
Jak chcesz kino to sobie poszukaj używanego amplitunera porządnej firmy.
A jak lubisz tandetę z plastiku
www.aliexpress.com
do wyboru,do koloru....
tylko długo czekać trzeba
To jest typowy chińczyk ze śmieci robiony.
Nie ma szans dostać.Wywal na złom.
Ja w 2016 roku wywaliłem całe kino i to markowe na OLX.
Yamaha RX-V371
Jamo Sub 210
kolumny Prism Onyx 100
i jeszcze blu-ray LG
Przyjechał facet z Bydgoszczy, dał mi 600zł a ja się cieszę,że śmieci zabrał

NIGDY WIĘCEJ KINA DOMOWEGO!!!
Nie wiem,co ludzi w tym bawi?
W tym moim amplitunerze było trafo sieciowe mniejsze niż w Amatorze stereo-a podobno 100W na kanał.Bzdura totalna.
Dźwięk do luftu.
Jak chcesz kino to sobie poszukaj używanego amplitunera porządnej firmy.
A jak lubisz tandetę z plastiku
www.aliexpress.com
do wyboru,do koloru....
tylko długo czekać trzeba
-
- 625...1249 postów
Witam.
Może parę słów wyjaśnienia.
Parę lat temu będąc w pewnym hurtowym markecie oglądałem dział RTV. Rodzinny sponsor dał zielone światło i ten model trafił do mnie.
Miał wszystko co potrzebowałem+ odpowiednia waga (zasilacz) I mam prawie pewność że dociągnął by do dzisiaj gdyby nie mały wypadek.
Przewód podpięty do wyjścia sygnałowego spadł na płytkę zasilacza prostującego sieć. Spakowany przeleżał parę lat i niedawno wrócił
z fabrycznego serwisu z opisem -brak części. Przemogę się i wreszcie po otwarciu odczytam symbole scalaków co tam siedzą. Kolega pisze
że to chińskie badziewie, a" markowe" gdzie jest składane? Żona powiedziała że nie wyjdzie ze mną nigdzie jak nie odetnę metki od gaci.
To z kąt ludzie będą wiedzieć że są markowe ? Moje ego nie urośnie po wydaniu 10k ZŁ na sprzęt nie chiński, może być za 2k bo moje wiekowe ucho
i tak nie usłyszy różnicy.
Wracając do tematu, może któryś z Kolegów miał to w rękach, może udzielić jakiejkolwiek informacji to będę wdzięczny.
Jak by się to dało naprawić za parę stówek to przez sentyment dla sponsora jestem na tak.
Pozdrawiam
tedi.
Może parę słów wyjaśnienia.
Parę lat temu będąc w pewnym hurtowym markecie oglądałem dział RTV. Rodzinny sponsor dał zielone światło i ten model trafił do mnie.
Miał wszystko co potrzebowałem+ odpowiednia waga (zasilacz) I mam prawie pewność że dociągnął by do dzisiaj gdyby nie mały wypadek.
Przewód podpięty do wyjścia sygnałowego spadł na płytkę zasilacza prostującego sieć. Spakowany przeleżał parę lat i niedawno wrócił
z fabrycznego serwisu z opisem -brak części. Przemogę się i wreszcie po otwarciu odczytam symbole scalaków co tam siedzą. Kolega pisze
że to chińskie badziewie, a" markowe" gdzie jest składane? Żona powiedziała że nie wyjdzie ze mną nigdzie jak nie odetnę metki od gaci.
To z kąt ludzie będą wiedzieć że są markowe ? Moje ego nie urośnie po wydaniu 10k ZŁ na sprzęt nie chiński, może być za 2k bo moje wiekowe ucho
i tak nie usłyszy różnicy.
Wracając do tematu, może któryś z Kolegów miał to w rękach, może udzielić jakiejkolwiek informacji to będę wdzięczny.
Jak by się to dało naprawić za parę stówek to przez sentyment dla sponsora jestem na tak.
Pozdrawiam
tedi.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
-
- 3125...6249 postów
https://www.olx.pl/oferta/amplituner-fe ... 7cec004955
i https://www.olx.pl/oferta/amplituner-wz ... 7cec004955 może sprawny cały zamiast za naprawę parę stówek? M.
i https://www.olx.pl/oferta/amplituner-wz ... 7cec004955 może sprawny cały zamiast za naprawę parę stówek? M.