ORZEŁ BIAŁY-ryngraf

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
s-waldek
100...124 posty
100...124 posty

ORZEŁ BIAŁY-ryngraf

Post autor: s-waldek »

Witam.
Mam pytanie do osób interesujących się historią
Mam ciekawy ryngraf (PAMIĄTKA WOJNY EUROPEJSKIEJ). Pamiątka po moim stryjku (służył w kawalerii za czasów Polski Międzywojennej w latach 30-tych) .Pamiętam że, zawsze wisiał na honorowym miejscu.
Załączam fotki... Intrygują mnie daty. Przecież I W.Św. miała miejsce w latach 1914-1918. Na ryngrafie figurują tylko trzy daty. Dlaczego ?

P.S.
Próbowałem zarejestrować się na portalu ,,Było, nie minęło" ale, coś się,,zacięło" i ne dałem rady...
Chciałem tam zadać w/w pytanie. Ryngraf wisi na razie w garażu (odświeżyłem orła). Moja żona musi się z nim oswoić ( ,,Jakieś starocia w salonie ?")
Jednak 11 listopada będzie wisiał w salonie obok Marszałka Piłsudskiego. Gwarantuję. Może nie dojdzie do rozwodu (po 40 latach ?). 8) :wink:
Pewnie kogoś zaciekawi radio na szafce (pod ryngrafem). To (kiedyś kupiona) samoróbka z Francji na amerykańskich lampach...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Powiadają, że na wszelkie trudności znajdzie się sposób. Podobno chłop wyp..... jeża przez lejek.
Awatar użytkownika
taipan3
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: ORZEŁ BIAŁY-ryngraf

Post autor: taipan3 »

Piękna pamiątka prawdopodobnie daty wynikają stąd że powstał w 1916 kiedy wojna jeszcze nie była zakończona
ociec
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: ociec »

Witam
Wejdź na stronę PoszukiwanieSkarbów.com znajdź odpowiedni dział i poproś o pomoc. Pozdrawiam.
tiquet
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: tiquet »