wzmacniacz SE gu50
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
wzmacniacz SE gu50
Wzmacniacz jeszcze w budowie ale chciałem podzielić się zdjęciami.Proszę o porady i opinie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
Gniazda są neutrika,a co do uchwytów w gu to ich już nie było.Trafa głośnikowe mają porządny rdzeń z b.cienkich blaszek pochodzących z urządzeń studyjnych z lat 60.Wtórne 2 sekcje Ra 2,5kohm(nie ja nawijałem).Schemat wzm. chętnie podam ale muszę najpierw zapytać właściciela ,który mi go nieodpłatnie udostępnił.Słuchając rad z forum lampką sterującą będzie 6n6p(w pierwowzorze jest ecc83).Układ próbny grał z ecc83 i nawet nieżle ale szybko się przesterowywał.Będę próbował z lampą 6n6p.Przedpięcie jest automatyczne z rezystorem w katodzie gu 580ohm,kond 470mikro.Żarzenie prądem zmiennym(po symetryzacji przydżwięk minimalny).Obudowę skleciłem z klepek parkietu egzotycznego,które zostały koledze po remoncie.Mam pytanie -czy lepiej zasilacz anodowy rozbić na dwa odrębne ze swoim prost. bo sieciowy będzie jeden(toroid z firmy "toroidy.pl" pana Lachowskiego,niedrogo i bardzo solidnie wykonany),czy może nie warto?
-
- 2500...3124 posty
Charaszaja rabota- masz zakusy na hajendowca, widzę
. Przydałyby się trochę większe i wyraźniejsze fotki (o ile to nie przeciąży serwera)- niewiele widać, niestety...

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 625...1249 postów
Jeszcze kilka zdjęć,przykro mi ale większe nie wchodzą.Dzięki za dobre słowo Vault. W miarę postępu prac będę wklejał zdjęcia.Może mi powiesz czy zasilacz anodowy rozdzielać na dwa niezal. (czy przy wspólnym sieciowym ma to sens),w razie czego mam przygotow. do rozdzielenia.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.