Jak znaleść bazar z starą elektroniką ??

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
...:::SQL:::...
625...1249 postów
625...1249 postów

Jak znaleść bazar z starą elektroniką ??

Post autor: ...:::SQL:::... »

Jak znaleść bazar z starą elektroniką :?: Szukałem po Gdyni jakiś kondensatorów obrotowych , potencjometrów , rezystorów itp. itd. ale niczego nie ma . Jedyne co udało mi się znaleść to pare rozpadających się radyjek za 80-170zł/szt. (niestety mnie nie stać :cry: ) .
I mam pytanie jak wyweszyć jakiś bazar elektroniczny :?:

Pozdrawiam :D
Buduj(ę/emy) zegarek przekaźnikowy Obrazek
Obrazek
Rapid130
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Rapid130 »

SQL, Twoje posty czasem poprawiają mi humor :) Rzeczywiscie piszesz chyba czasem tylko w celu poprawienia statystyk ;-) Nie żeby mi to jakos tam przeszkadzało.

Kup plan miasta i zacznij lokalizowac wszystkie targi staroci, skwerki koło bazarów, słowem wszystkie miejsca w których mogą stać lumpy. Możesz wywąchać po zapachu 8) Od nich mozna kupić naprawde wszystko.

Pzdr
Awatar użytkownika
625...1249 postów
625...1249 postów

Przepraszam , że zadaję czasami dziwne pytania , ale potrzebuję jakiegoś poradnika jak zdobywać takie elementy . Mi osobiście dosyć łatwo załatwić sobie powiedzmy kartonik rezystorów wyniesiony z **** (znana firma robiąca radia) albo układy scalone itp itd .
Mnie po prostu dziwi , że jakieś wolumeny itp się pojawiają często na triodzie a tutaj zero . Nawet w komisie z elektroniką mają już za nowoczesne rzeczy . Nawt meneli jakoś nie widać a jak widać to wszyscy przerzucili się na puszki lub kable . Dziś będe wykonywał sobie stylowe kondensatory z foli aluminiowej i papieru :D

PS Właśnie z powodu odmieności tego pytania i jego małej wartości merytorycznej umieściłem go tusz przy koszu :D
Ostatnio zmieniony sob, 5 listopada 2005, 20:47 przez ...:::SQL:::..., łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Michu
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: Michu »

Hm. Proponowałbym odwiedzić jakieś lokalne złomowisko. Trafa i chasi są metalowe i dość ciężkie wiec na złom często trafiają. Nieraz nawet bebechy jeszcze są. Sam się tak w kondziory zaopatrzyłem raz, a i całe wnętrze lampowego radia było (z trafem). Niestety w takim stanie, że nawet się nie schylałem (teraz żałuję).
Gdy nadejdzie Fallout, pomyśl, gdzie się schowasz?
Awatar użytkownika
625...1249 postów
625...1249 postów

W ciągu tygodnia coś poszukam . Dzięki za rady :D

PS A kondensatorki papierowe pikofaradowe całkiem fajnie wychodzą niedługo umieszczę opis jak robić stylowe kondziorki :D
Obrazek