Elektrit Titanic
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 625...1249 postów
Elektrit Titanic
Uratowałem ze szczęk kołatka skrzynkę Elektrita Titanic.Kiedyś były w nim wnętrzności radia bateryjnego.Na dziś została tylko obudowa. Szukam chassis takiego radia-stan obojętny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 500...624 posty
Re: Elektrit Titanic
Witam.
Titanica bateryjnego nie było natomiast w obudowie Titanica był Rival bateryjny - patrz książka Pana Henryka Berezowskiego Elektrit strona 75.
Pozdrawiam
Tadeusz
Titanica bateryjnego nie było natomiast w obudowie Titanica był Rival bateryjny - patrz książka Pana Henryka Berezowskiego Elektrit strona 75.
Pozdrawiam
Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
-
- 625...1249 postów
Witam!
Dziękuję za poprawienie błędnej identyfikacji. Faktycznie w książce Pana Berezowskiego jest to dokładnie opisane. Czyli poszukuję chassis Rivala,bo to był na pewno "bateryjniak"-pamiętam go grającego,a wtedy nie byliśmy jeszcze "zelektryfikowani".Mam nawet szczątki akumulatora,którym były żarzone lampy-niestey środek ktoś unicestwił.Myślę jednak,ze gdyby znalazło się chassis Atlantica,to też by można coś odbudować.
Pozdrawiam-Grzegorz
Dziękuję za poprawienie błędnej identyfikacji. Faktycznie w książce Pana Berezowskiego jest to dokładnie opisane. Czyli poszukuję chassis Rivala,bo to był na pewno "bateryjniak"-pamiętam go grającego,a wtedy nie byliśmy jeszcze "zelektryfikowani".Mam nawet szczątki akumulatora,którym były żarzone lampy-niestey środek ktoś unicestwił.Myślę jednak,ze gdyby znalazło się chassis Atlantica,to też by można coś odbudować.
Pozdrawiam-Grzegorz
-
- 625...1249 postów
-
- 500...624 posty
Witam.
Do kolegi "inar" czy znalazł kolega takie wnętrzności do tego radia bateryjnego?
Pozdrawiam
Tadeusz
Do kolegi "inar" czy znalazł kolega takie wnętrzności do tego radia bateryjnego?
Pozdrawiam
Tadeusz
Wiem, że nic nie wiem !
-
- 625...1249 postów
Witam!
Niestety nikt się nie odezwał.
Radio to było własnością mojego dziadka i jako mały dzieciak słuchałem ,jak grało(krótko,bo "anoda"była droga,a i akumulator do żarzenia trzeba było wozić do naładowania),potem poszło na strych i i została z niego tylko skrzynka.Chciałbym je w miarę możliwości odbudować,ale widzę to raczej słabo.
Pozdrawiam-Grzegorz
Niestety nikt się nie odezwał.
Radio to było własnością mojego dziadka i jako mały dzieciak słuchałem ,jak grało(krótko,bo "anoda"była droga,a i akumulator do żarzenia trzeba było wozić do naładowania),potem poszło na strych i i została z niego tylko skrzynka.Chciałbym je w miarę możliwości odbudować,ale widzę to raczej słabo.
Pozdrawiam-Grzegorz
Widoków na szybką i łatwą odbudowę niema , to prawda .Nie mniej całkowicie bym nie skreślał radyjka z żywych,wcześniej czy póżniej znajdziesz ,,bambetle,, i odbudujesz radyjko , cierpliwości.inar pisze: czw, 5 kwietnia 2018, 19:39 Chciałbym je w miarę możliwości odbudować,ale widzę to raczej słabo.
-
- 625...1249 postów
Następne sprostowanie!
Jednak to skrzynka od bateryjnej odmiany TITANICA-nazywała się TERRA. RIVAL miał 4 gałki,a TITANIC 2.Zdjęcia na stronie 72 książki Pana Berezowskiego.
Jednak to skrzynka od bateryjnej odmiany TITANICA-nazywała się TERRA. RIVAL miał 4 gałki,a TITANIC 2.Zdjęcia na stronie 72 książki Pana Berezowskiego.