Dedykowana domena Forum Trioda
Moderator: gsmok
-
- 3125...6249 postów
Dedykowana domena Forum Trioda
Od dzisiaj Forum Trioda ma dedykowaną domenę o nazwie FORUM-TRIODA.PL (http://www.forum-trioda.pl/index.php). To element robienia generalnych porządków na serwerze TRIODA. Może się z w związku tym pojawić problem z logowaniem przez tych Użytkowników, którzy nie zapisali sobie haseł i korzystali wyłącznie z danych zapisanych w przeglądarkach internetowych. W takich przypadkach proszę o kontakt mailowy na trioda@trioda.com w celu aktualizacji haseł dostępu. Warunkiem aktualizacji i przesłania nowego tymczasowego hasła jest przesłanie mi nazwy Użytkownika i adresu skrzynki pocztowej zarejestrowanej w jego profilu.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
-
- 6250...9374 posty
Re: Dedykowana domena Forum Trioda
Jedyny problem z logowaniem jaki odnotowałem to taki, że przy każdym wejściu na stronę muszę się logować od nowa. Fajny ficzer dla masochistów...
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 3125...6249 postów
U mnie ten problem nie występuje. Trudno mi poradzić coś konstruktywnego
. Może to kwestia ustawienia czegoś w przeglądarce.

Pozdrawiam
-
- 6250...9374 posty
Nic ostatnio nie zmieniałem, ani tez nie znalazłem, szukając źródła problemu, żadnego dziwnego ustawienia.
-
- 625...1249 postów
Witam.
Chciałbym zgłosić problem - nie zapamiętuje nazwy użytkownika i hasła. Po upływie określonego czasu należy za każdym razem podawać hasło pomimo wybrania opcji "zapamiętaj mnie".
Pozdrawiam!
Chciałbym zgłosić problem - nie zapamiętuje nazwy użytkownika i hasła. Po upływie określonego czasu należy za każdym razem podawać hasło pomimo wybrania opcji "zapamiętaj mnie".
Pozdrawiam!
-
- 1250...1874 posty
Czesc
Tak samo u mnie.
Na poczatku myslalem, ze to kara za brak znakow, ale czytam, ze inni majacy znaki, tez maja problem.
Pozdrowienia
Tak samo u mnie.
Na poczatku myslalem, ze to kara za brak znakow, ale czytam, ze inni majacy znaki, tez maja problem.
Pozdrowienia
-
- 25...49 postów
U mnie też tak jest.
I posta nie chciało wysłać, ale bądźmy cierpliwi. Może admin powoli załatwi wszystkie niedociągnięcia przenosin.
I posta nie chciało wysłać, ale bądźmy cierpliwi. Może admin powoli załatwi wszystkie niedociągnięcia przenosin.
-
- 1250...1874 posty
Zapisałem sobie odsyłacz do forum w "ulubionych" i jestem zalogowany.
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.
-
- 500...624 posty
Potwierdzam problem-też muszę się logować za każdym razem.
-
- moderator
Witam.
Forum faktycznie zachowuje się w dziwny sposób. Jeżeli otworzę je na kilku kartach jednej przeglądarki i zaloguję się tylko na jednej z tych kart, na pozostałych pozostaje niezalogowany, mimo odświeżenia strony
Dzieje się tak na kilku różnych przeglądarkach. Gdy zaloguje się na wszystkich otworzonych kartach, a następnie na jednej z nich się wyloguje, na pozostałych (po odświeżeniu strony) pozostaję zalogowany...
Jestem więc w tym samym czasie i zalogowany, i niezalogowany...
Pozdrawiam
Romek
Forum faktycznie zachowuje się w dziwny sposób. Jeżeli otworzę je na kilku kartach jednej przeglądarki i zaloguję się tylko na jednej z tych kart, na pozostałych pozostaje niezalogowany, mimo odświeżenia strony

Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- 6250...9374 posty
W zakładkach mam od kilkunastu lat, wczoraj wyedytowałem zakładkę wklejając nowy adres - właśnie to i twój wpis mnie naprowadziły na połowiczne rozwiązanie: wystarczy się zalogować i zedytować adres zakładki wklejając adres strony głównej po zalogowaniu (adres forum z numerem sesji). Nie wiem jak to wygląda z punktu widzenia bezpieczeństwa, ale działa. Przynajmniej u mnie działa i nie wyrzuca, niestety po każdym wylogowaniu trzeba sztuczkę z edycją powtórzyć.salicjonał pisze: ↑czw, 11 stycznia 2018, 19:55 Zapisałem sobie odsyłacz do forum w "ulubionych" i jestem zalogowany.
-
- 3125...6249 postów
Dziękuję za dotychczasowe uwagi
.
W panelu administracyjnym jest sporo parametrów konfiguracyjnych. Przyznaję, że nie wszystkie są dla mnie zrozumiałe.
Są tam m.in. nazwa domeny i ścieżki dostępu do skryptów, których nie zmieniłem po zrobieniu przekierowania na serwerze na nową domenę
. Poprawiłem je. Może to pomoże? Dajcie znać.

W panelu administracyjnym jest sporo parametrów konfiguracyjnych. Przyznaję, że nie wszystkie są dla mnie zrozumiałe.
Są tam m.in. nazwa domeny i ścieżki dostępu do skryptów, których nie zmieniłem po zrobieniu przekierowania na serwerze na nową domenę

Pozdrawiam
-
- 6250...9374 posty
Nie pomogło.
-
- 3125...6249 postów
Na razie nie wiem co z tym zrobić. Będę szukał w necie. Najgorsze, że u mnie ten efekt nie występuje. Założę konto zwykłego użytkownika bez uprawnień od nowa i sprawdzę.
Ps. Czas sesji na Forum jest ustawiony na 3600 sekund.
Ps. Czas sesji na Forum jest ustawiony na 3600 sekund.
Pozdrawiam
-
- moderator
Z tym numerem sesji w URLu to faktycznie jest problem, ale za to już wiem, co powodowało, że przy próbie kliknięcia na wątek handlowy zgłoszony jako nieaktualny nagle widziałem go jako niezalogowany użytkownik. Był nim właśnie ów identyfikator sesji zgłaszającego, zawarty w linku. Identyfikator nie mój, więc - wątek był jak niezalogowany. Wystarczyło usunąć ten identyfikator i już byłem znowu zalogowany.
A identyfikator sesji powinien być schowany w ciastku a nie w URLu.
A identyfikator sesji powinien być schowany w ciastku a nie w URLu.