GKE100
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- moderator
Re: GKE100
Jest w Mikołajczyku, a i niedawno na Triodzie te dane podawałem.OTLamp pisze:Wpadło mi w rączki takie oto cudo, produkcji Telam. Wnioskuję z oznaczenia, że to 100W lampa nadawcza, ale innych danych znaleźć nie mogę. Posiada ktoś więcej informacji?
W Mikołajczyku na stronie Franka nie znalazłem. Również wykorzystanie opcji "szukaj" nie pomogło. Podawałeś dane do GKZ100 (GK3-100), rozumiem, że to to samo co GKE100.tszczesn pisze: Jest w Mikołajczyku, a i niedawno na Triodzie te dane podawałem.
Pozdrawiam
-
- moderator
Tak jest - oryginalna rosyjska pisownia to ГКЭ100.OTLamp pisze:[
W Mikołajczyku na stronie Franka nie znalazłem. Również wykorzystanie opcji "szukaj" nie pomogło. Podawałeś dane do GKZ100 (GK3-100), rozumiem, że to to samo co GKE100.
-
- moderator
-
- 625...1249 postów
-
- moderator
A czemu? DJVU to popularny format zapisu dokumentacji, takie coś w rodzaju PDFa, albo wielostronicowego GIFa.OTLamp pisze:Ja też, ale nie odważyłem się otworzyć.tszczesn pisze:Dostałem właśnie od pocztą od Rosjanina z nickiem 'Konstantin' takie coś z prośbą, zbym umieścił go w tym wątku, tak więc i czynię.
To to ja wiem (mam sporo kart katalogowych w tym formacie), ale wiesz, rozszerzenie to sobie do wszystkiego można dopisać:). Kiedyś też "otworzyłem" *.pdf i system był potem do przeinstalowania.tszczesn pisze: A czemu? DJVU to popularny format zapisu dokumentacji, takie coś w rodzaju PDFa, albo wielostronicowego GIFa.
Pozdrawiam
-
- 500...624 posty
-
- moderator
To Windowsy nadal tak łatwo zepsuć? Może sobie wyłącz ukrywanie rozszerzeń nazw plików - trochę to ułatwi życie. No i zmiana systemu na sensowniej zaprojektowany, ale to już bardziej skomplikowane :)OTLamp pisze:To to ja wiem (mam sporo kart katalogowych w tym formacie), ale wiesz, rozszerzenie to sobie do wszystkiego można dopisać:). Kiedyś też "otworzyłem" *.pdf i system był potem do przeinstalowania.tszczesn pisze: A czemu? DJVU to popularny format zapisu dokumentacji, takie coś w rodzaju PDFa, albo wielostronicowego GIFa.
A to nic nie da, zresztą używam windows commandera więc wszystkie rozszerzenia widzę. Chodziło mi raczej o to, że w praktycznie każdym pliku można zmienić rozszerzenie na inne, np. na djvu, więc to co ma rozszerzenie djvu nie musi być plikiem djvu.tszczesn pisze: To Windowsy nadal tak łatwo zepsuć? Może sobie wyłącz ukrywanie rozszerzeń nazw plików - trochę to ułatwi życie.
O tak:P Jestem bardzo przyzwyczajony do Windowsa:Ptszczesn pisze: No i zmiana systemu na sensowniej zaprojektowany, ale to już bardziej skomplikowane
Pozdrawiam
-
- 1250...1874 posty
Ale gdy rozszerzenie będzie djvu to system otworzy ten plik za pomocą programu do djvu - w najgorszym przypadku komputer może się zawiesić.OTLamp pisze: Chodziło mi raczej o to, że w praktycznie każdym pliku można zmienić rozszerzenie na inne, np. na djvu, więc to co ma rozszerzenie djvu nie musi być plikiem djvu.
W Windowsach fajne jest to, że nie trzeba sie zastanawiać jak coś zrobić

-
- moderator
Tak jest. System sam zrobi z plikiem co będzie chciał, nawet jakby to miało posłać w kosmos system wraz z całym komputerem. Inne systemy nie narażają cię na takie przygody, tam życie płynie prosto, leniwie i bezpiecznie. Pomijając fakt, że rozpoznawanie typu pliku po rozszerzeniu nazwy to dość kiepski pomysł jest. Ale proponuję EOT, albo przeniesienie wątku do działu 'inne', bo tu jest to mocno oftopiczne.brys pisze: W Windowsach fajne jest to, że nie trzeba sie zastanawiać jak coś zrobić :P BeOS ani Lunixy nie dawały mi takiego komfortu.