Proponuję ciekawostkę
Moderator: gsmok
-
- 1250...1874 posty
Proponuję ciekawostkę
Chciałbym np. po roku poprawić swój post. Teraz jest ograniczenie 24 godz. Na innych forach można to zrobić zawsze!
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.
-
- 3125...6249 postów
Re: Proponuję ciekawostkę
Witam
Moim zdaniem takie coś przydałoby się w działach ogłoszeń.
Moim zdaniem takie coś przydałoby się w działach ogłoszeń.
Ratujmy stare tranzystory!
-
- moderator
Witam.
Pozdrawiam
Romek
Przez wiele lat istniała możliwość modyfikowania własnych postów, jednak często prowadziło to do sytuacji, w których ktoś nagle obrażał się na innych uczestników dyskusji i kasował swoje wpisy, co prowadziło do naruszenia spójności logicznej wątku i strasznego w nim bajzlu. Nie może być tak, że pozostają odpowiedzi na pytania, które ktoś nagle wykasował, bo mu się nie podobały jakieś wpisy innych kolegów... Dlatego teraz użytkownicy mają 24 godziny na poprawienie swoich postów, a później mogą to jeszcze zrobić, oczywiście w uzasadnionych przypadkach, prosząc moderatora o drobną korektę jakiejś swojej wcześniejszej wypowiedzi.salicjonał pisze: ↑ndz, 24 grudnia 2017, 16:32 Chciałbym np. po roku poprawić swój post. Teraz jest ograniczenie 24 godz. Na innych forach można to zrobić z
Pozdrawiam
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- moderator
W działach ogłoszeń można zawsze zgłosić, że jakieś ogłoszenie jest już nieaktualne, a po jego usunięciu przez moderatora napisać nowe. Nie wyobrażam sobie sytuacji, gdzie ktoś zmienia ofertę lub ustalone wcześniej warunki po tym, jak ktoś inny zgłosił już chęć zakupu lub sprzedaży jakiegoś towaru na podanych wcześniej warunkach. Coś takiego mogłoby prowadzić do nieuczciwych zachowań i bardzo kłopotliwych sytuacji...
Pozdrawiam
Romek
-
- 3125...6249 postów
Romek na rację. Wsteczne poprawianie postów prowadzi do bałaganu w dyskusji. Zawsze można w ramach dyskusji dopisać wyjaśnienie korygujące. W uzasadnionych przypadkach można poprosić o interwencję Moderatora.
Nie wiem na których forach taka nieograniczona niczym edycja jest dopuszczalna. Uczestniczę aktywnie w kilku forach i nigdzie nie ma takiej możliwości.
Nie wiem na których forach taka nieograniczona niczym edycja jest dopuszczalna. Uczestniczę aktywnie w kilku forach i nigdzie nie ma takiej możliwości.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
-
- 6250...9374 posty

Na Triodzie była, dopóki jeden z użytkowników likwidujących konto nie zaczął kasować swoich postów.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- moderator
Nie jeden, a kilkudziesięciu i wielu z nich narobiło takiego bałaganu, że dzisiaj nie wiadomo o co chodzi w kilku wątkach. Było to bardzo nie fair wobec wszystkich innych użytkowników, którzy również wypowiedzieli się w tych tematch, oraz tych kolejnych użytkowników-czytelników, którzy mogli się z tych wątków czegoś ciekawego dowiedzieć. Zachowanie niektórych obrażonych przywodzi mi na myśl autorów książek, którzy obrazili się na swoich czytelników i później chcieliby zabierać im ich książki (w końcu czytelnicy je sobie kupili, podobnie jak tu też ktoś łoży na utrzymanie wykupionej przestrzeni na serwerze, by inni, w tym ja i Ty, mogli z tego bezpłatnie korzystać, doceń to...) i chcieliby wyrywać z nich kartki...Thereminator pisze:Na Triodzie była, dopóki jeden z użytkowników likwidujących konto nie zaczął kasować swoich postów.
Pozdrawiam
Romek
-
- 3125...6249 postów
Romek, nie będę się upierał, że jakieś opcje w ciągu wielu lat istnienia Forum były zmieniane - nie ta pamięć i nie to jest dla mnie najważniejsze. Tak jak napisałeś - zmiany wynikały przede wszystkim z chęci ułatwienia życia poważnym Użytkownikom Forum. Jako Moderator razem z pozostałymi Moderatorami poświęcasz dużo czasu aby na Forum był porządek i prowadzone dyskusje były jak najbardziej pożyteczne. Sam, zajmując się dodatkowo czynnościami administracyjnymi niewidocznymi na Forum miewam wyrzuty sumienia, że tak wiele pracy spada na Moderatorów, a ja nie jestem w stanie Wam pomóc. Tak się składa, że Moderatorzy to równocześnie jedni z najlepiej wyedukowanych Użytkowników Forum pod względem merytorycznym. To przykre, że niektórzy użytkownicy przysparzają im tak wiele w istocie niepotrzebnej pracy.
Przy okazji chciałbym podkreślić, że bardzo doceniam pracę i czas jaki poświęcasz Ty i pozostali Moderatorzy w dbaniu o Forum. Mam nadzieję, że wystarczy Wam cierpliwości jeszcze na wiele lat.
Podkreślam, że moje uwagi nie dotyczą w żadnym razie tematu tego wątku, który jest jak najbardziej OK i został zamieszczony we właściwym dziale
. Mój komentarz zainicjowała obawa, że wątek zaczyna ewoluować w "niebezpiecznym" kierunku
.
Przy okazji chciałbym podkreślić, że bardzo doceniam pracę i czas jaki poświęcasz Ty i pozostali Moderatorzy w dbaniu o Forum. Mam nadzieję, że wystarczy Wam cierpliwości jeszcze na wiele lat.
Podkreślam, że moje uwagi nie dotyczą w żadnym razie tematu tego wątku, który jest jak najbardziej OK i został zamieszczony we właściwym dziale

Pozdrawiam