Wątki polityczne.

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Janusz
625...1249 postów
625...1249 postów

Wątki polityczne.

Post autor: Janusz »

Są na forum zazwyczaj bardzo źle widziane. Jestem w stanie to zrozumieć, rzeczywiście są lepsze miejsca do takich dyskusji, a one same zazwyczaj prowadzą tylko do silniejszego okopania się na pozycji własnego stanowiska.
Dlatego, co bardziej gorące rozmowy lądują w odpowiednich dla nich miejscach.
Nie przeszkadza to jednak niektórym kolegom, tak z doskoku, przemycać ich w bieżących rozmowach, dotyczących zupełnie innych zagadnień. Zazwyczaj pozostają niezauważone również przez moderację.
I takie postępowanie uważam już za zwyczajnie nieuczciwe. Skoro ja potrafię się powstrzymać, to niechże będą w stanie i inni.
Szanujmy wprowadzone na forum zwyczaje i siebie nawzajem.

Fajnie też byłoby czasem dopuścić do siebie myśl, że chociaż latek i doświadczeń życiowych nam przybywa, to jednak nadal nie wiemy wszystkiego.

I tego też życzę z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku.
785mm
klik

Re: Wątki polityczne.

Post autor: klik »

Januszu! Nie możemy uciekać z podwiniętymi ogonami od coraz bardziej otaczającej nas polityki. Moderacja IMO świetnie sobie w tych sprawach radzi. Ja akurat uwielbiam (chwilowo) senatora Koguta, a dlaczego, a dlatego że poznałem swego czasu plutonowego Koguta, zaprawdę była to bardzo ciekawa persona :D
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

Ja, jako moderator, nie wycinam postów z merytorycznej dyskusji jak jakiś światopoglądowo-polityczny wtręt jest tam tylko dodatkiem do sensownej (forumowo) treści i nie jest agresywny (to już oczywiście moje subiektywne odczucie, czyjeś inne subiektywne odczucie może być, no cóż... inne), po prostu szkoda psuć dyskusję, zwłaszcza jak taki post jest już w środku wątku. Nigdy też nie zmieniam treści czyjejś wypowiedzi, niezależnie od tego jak bzdurna czy irytująca może być. Czasami tylko dopisuję na czerwono pod postem uwagę lub (częściej) zgłaszam uwagę na PW. Czasami tez od polityki uciec się nie da, i tej historycznej i tej aktualnej (np. przy debacie na temat przyszłości tradycyjnej radiofonii), wtedy jest ona nawet "w temacie".
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Oczywiście, że można w ramach merytorycznej wypowiedzi nawiązać do polityki. To jednak nie powinno być kwintesencją dyskusji w wątkach merytorycznych.
Poza tym jest na naszym Forum dział o nazwie Dyskusje Ogólne.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'