Witam !
Dosyć dawno nie pisałem na forum , ale na szczęście nie wynikało to ze stanu zdrowotnego tylko z braku czasu. U mnie latem już tak jest , a to wnuki , a to dwa razy Grecja , a to grzyby , a to drewno na zimę i w sumie na hobby nie było czasu. A i robota idzie coraz wolniej .
Niemniej jednak udało mi się zrobić renowację 3 skrzynek na co załączam fotki :
1.Radio Rel-Polar bardzo mi się podobało optycznie , skala jest idealna , materiał maskownicy oryginalny tylko po oczyszczeniu , skrzynka malowana lakierem tak jak w oryginale - nie dało się położyć politury ze względu na dosyć marną jakość drewna. Radio jest uruchomione na wszystkich zakresach, gra bardzo dobrze na głośniku który był kiedyś uprzejmy wyremontować Kolega Chrzan. Radio ma oryginalną ściankę tylną .
2 . Przygotowana jest skrzynka do Elektrita Czempiona . Dorobiłem w miarę zbliżoną do oryginału tylną ściankę i będę teraz go uruchamiał i kończył zabawę . W trakcie postępu prac dam od czasu do czasu odzew.
3. Jestem zadowolony z renowacji skrzynki turystycznego radia Dux ,które kiedyś podarował mi Kolega Balasttube. Na fotce jest to mało widoczne ale w rzeczywistości udało się uzyskać fakturę lakieru młotkowego jak w oryginale.
Też czeka na uruchomienie radio i zasilacz ,może przez zimę uda się to zrobić.
Pozdrawiam Kolegów i niżej kilka fotek.
Różne radia
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Różne radia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 1875...2499 postów
Re: Różne radia
Witaj Eduardo.Piękna robota.Jestem rad żem się na coś przydał bo żona ma zdanie zupełnie inne.Nie byłem do końca pewien swej roboty bo zdewastowany okropnie ale jak wyszło jak wyszło to b.dobrze.
Tomasz
Tomasz
-
- 3125...6249 postów
Pięknie Ci wyszła ta skrzyneczka. Gratuluję.
-
- 3125...6249 postów
Gratuluję.Kolego Edwardzie,pięknie odrestaurowanych skrzynek.