Kupiłem sobie takie urządzenie na eBayu, nie mam pojęcia kiedy będę miał czas za niego się wziąć, ale informacje można zebrać i teraz.
Grzebany był, nie wiem jak bardzo, więc potrzeba co następuje:
- Fotografii chassis, od góry i od spodu
- Schematu jak ktoś ma
- Informacji jaki tam był głośnik
- Tylnej ścianki
- Tego bakelitu z kołkami zasilania
- Gałek
- Podstawki 5-cio kontaktowej
Telefunken T6U
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- moderator
-
- 250...374 postów
Re: Telefunken T6U
Cześć Tomaszu
Tak jak Ty, jestem posiadaczem tego modelu Telefunkena. W sieci brak jakiejkolwiek dokumentacji na ten temat. Mój egzemplarz nie jest idealny, ale na pierwszy rzut oka w miarę kompletny. Na pewno brakuje mu trafo głośnikowego. Nie wyjmowałem jeszcze chassis ze środka bo temat jest świeży. Gdy będziesz bardzo chciał to daj znać, a rozkręcę go dokładnie. Gdy się zabiorę za niego na poważnie na pewno wkleję dużo zdjęć, aby została jakaś dokumentacja. Na razie to co mogę sfotografować z zewnątrz.
Tak jak Ty, jestem posiadaczem tego modelu Telefunkena. W sieci brak jakiejkolwiek dokumentacji na ten temat. Mój egzemplarz nie jest idealny, ale na pierwszy rzut oka w miarę kompletny. Na pewno brakuje mu trafo głośnikowego. Nie wyjmowałem jeszcze chassis ze środka bo temat jest świeży. Gdy będziesz bardzo chciał to daj znać, a rozkręcę go dokładnie. Gdy się zabiorę za niego na poważnie na pewno wkleję dużo zdjęć, aby została jakaś dokumentacja. Na razie to co mogę sfotografować z zewnątrz.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Telefunken T6U
Ach ubiegłeś mnie z zakupem , to ten z Gdyni chyba ? pozdrawiam.