Dzień dobry,
od jakiegoś czasu bardzo zaczęły podobać mi się radioodbiorniki lampowe. Jednak dopiero teraz zacząłem szukać swojego pierwszego egzemplarza. Przeglądając forum natknąłem się na przychylne opinie o modelach Saba, Loewe Opta, Nordmende?
Chciałbym kupić radio zadbane i już po niezbędnym przeglądzie technicznym. Miło by było mieć zakres do 104 MHz.
Może któryś z forumowiczów dysponuje ciekawym modelem na sprzedaż? Nie chcę szukać po giełdach staroci, ani popularnych portalach, ponieważ obawiam się, że trafię na minę.
Na swój zakup mam do przeznaczenia ok 1000 zł z niewielką możliwością podwyższenia. W tygodniu przebywam w województwie podkarpackim i małopolskim, więc w tych granicach mógłbym odebrać osobiście.
Kupię radio lampowe do ok. 1000 zł
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Re: Kupię radio lampowe do ok. 1000 zł
Witam, mam radio DOMINANTE 1958 rok produkcji obudowa ładna 3 głośniki zakres UKF do 104 MHz tylna ścianka oryginalna jest tylko jedna wada pęknięta skala, ale trafia się do kupienia, a co do ceny to się dogadamy, z tysiąca zostanie Ci dużo ponad połowę, radio gra.Pozdrawiam.
Re: Kupię radio lampowe do ok. 1000 zł
...w moim kramiku do kupienia radio Loewe Opta Venus z przełomu 1954/1955 w stanie kompletnym, grające, niewymagające remontu i regulacji.
Ciągle początkujący od kilkunastu lat.