Witam.
Na OLX pojawił się taki komplecik:https://www.olx.pl/oferta/wzmacniacz-la ... f1xTz.html. Jeżeli ktoś miał z tym styczność wzmacniacz/kolumna, to poproszę o w miarę obiektywną opinię.
Ja wiem że każdy ma swoją, ale chciałbym coś się w tym temacie dowiedzieć.
Pozdrawiam
tedi.
Wzmacniacz - Marshall Haze 15 +Kolumna?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1250...1874 posty
Wzmacniacz - Marshall Haze 15 +Kolumna?
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
-
- 50...74 posty
Re: Wzmacniacz - Marshall Haze 15 +Kolumna?
Jak za tą cenę do domu to super sprawa. Ja osobiście wolałbym combo jak do domu... bo lżejsze.
Gibson Explorer 02'
Mesa Mark III (head)
Randall RN 4x12
Marshall JCM800 combo
Mesa Mark III (head)
Randall RN 4x12
Marshall JCM800 combo
-
- 625...1249 postów
Nie opłaca się tego brać.
'All the stars in the north are dead now.'
-
- 1250...1874 posty
Troszkę nie rozumiem idei ładowania tego zestawu w formie head + paka, nie ma to w zasadzie żadnej użyteczności ponad combo, a tylko komplikuje pod względem uniwersalności układ. Nie odpowiada mi też za bardzo dźwięk tej głowy, ale tutaj to akurat co kto lubi. Nie podoba mi się też to, że wzmacniacz nie ma pętli efektów, chociażby najprostszej, a dostajemy 3 wątpliwej jakości efekty. To takie ograniczenie w sytuacji gdy użytkownik w przyszłości chciałby się pobawić w kreowanie własnego brzmienia, używając do tego kostek, które mają sens jedynie właśnie w pętli (czyli pewnie z połowa propozycji na rynku).
Jakaś to propozycja jest, ale jeśli chodzi o moje zdanie, podyktowane moimi preferencjami jako gitarzysta i 'lutowniczy' gitarowców - nie kupił bym
Jakaś to propozycja jest, ale jeśli chodzi o moje zdanie, podyktowane moimi preferencjami jako gitarzysta i 'lutowniczy' gitarowców - nie kupił bym

Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.