Skrzynka do radia?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- marcin12011
- 25...49 postów
Skrzynka do radia?
Witam
Chciałem się zapytać, od jakiego radia pochodzi skrzynka widoczna na zdjęciu.
Pozdrawiam
Chciałem się zapytać, od jakiego radia pochodzi skrzynka widoczna na zdjęciu.
Pozdrawiam
- Załączniki
-
- skrzynka do radia .jpg (16.56 KiB) Przejrzano 3149 razy
- marcin12011
- 25...49 postów
Re: Skrzynka do radia?
Witam, ponawiam pytanie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- 3125...6249 postów
Widziałem kiedyś podobne amerykańskie i francuskie na lampach amerykańskich kołkowych.
Tyle, co mogę podpowiedzieć.
Tyle, co mogę podpowiedzieć.
Lata 30 tzw katedra.
Tomasz
Tomasz
- Witek
- 500...624 posty
- Kontakt:
Rocznikowo zgoda ale to raczej tombstone a nie cathedral.Lata 30 tzw katedra.
Tomasz
Początkowe skojarzenie - Lumophon lub Seibt, ale przeglądnąłem i są inne.
- marcin12011
- 25...49 postów
Witam
Pewnie włożyłeś dużo pracy w renowację skrzynki i powiem - nie wygląda to dobrze. Nie tak powinna wyglądać. Fornir należy kłaść symetrycznie i fornir powinien być bardziej egzotyczny. Miałeś zresztą na wzór pozostałości na skrzynce.
Pewnie włożyłeś dużo pracy w renowację skrzynki i powiem - nie wygląda to dobrze. Nie tak powinna wyglądać. Fornir należy kłaść symetrycznie i fornir powinien być bardziej egzotyczny. Miałeś zresztą na wzór pozostałości na skrzynce.
-
- 250...374 postów
Nie chcę zakładać nowego tematu, pytanie kieruję do kolegi mirabelka, jakiego forniru użyć do skrzynki telefunken t4, t5 ? Widziałem na blogu kolegi że robił taką skrzynkę od podstaw. Pozdrawiam
Witam
W sklepach z fornirami przeważnie są dostępne arkusze forniru z tym samym wzorem - wykonane z jednego pnia drewna . Kupuje się parzystą ilość np 2 lub 4 arkusze i tylko wtedy można dobrać symetryczny wzór dla fornirowania lewej i prawej strony radia .
A co do rodzaju drewna to ja najczęściej używałem orzecha lub orzecha kaukaskiego .
Pozdrawiam Edward .
W sklepach z fornirami przeważnie są dostępne arkusze forniru z tym samym wzorem - wykonane z jednego pnia drewna . Kupuje się parzystą ilość np 2 lub 4 arkusze i tylko wtedy można dobrać symetryczny wzór dla fornirowania lewej i prawej strony radia .
A co do rodzaju drewna to ja najczęściej używałem orzecha lub orzecha kaukaskiego .
Pozdrawiam Edward .
-
- 250...374 postów
U mnie trochę problem z tym fornirem, nie ma w okolicy sklepu z takim asortymentem, a kupując z internetu to loteria jaki złapią z wierzchu taki wyślą, orzech włoski to na 100 nie jest, akurat tego forniru mam trochę i wcale nie odpowiada temu z radia, w mojej skrzynce do pokrycia jest jedynie sama góra, boki cała reszta test ok. Pozdrawiamed_net pisze: ↑wt, 24 stycznia 2023, 08:42 Witam
Pozdrawiam Edward .
- kubafant
- 2500...3124 posty
Daj zdjęcie z bliska, spróbuję rozpoznać co to za gatunek.
Pozdrawiam,
Jakub
Pozdrawiam,
Jakub
lecz w gruncie rzeczy była to sprawa smaku
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała
głowa
Tak smaku
który każe wyjść skrzywić się wycedzić szyderstwo
choćby za to miał spaść bezcenny kapitel ciała