Mińsk 58

Ogłoszenia o poszukiwaniu lub kupnie elementów, urządzeń, sprzętu i literatury związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
PZL P-11c
375...499 postów
375...499 postów

Mińsk 58

Post autor: PZL P-11c »

Witam kolegów
Zostałem obdarowany na Dzień Ojca przez moją pociechę radiolą radziecką Mińsk 58.Niestety jest trochę niekompletna i poszukuję do niej części.Może ma ktoś z kolegów takie radio z przeznaczeniem na części lub posiada brakujące u mnie .Mam uszkodzoną skalę ,brak bocznych głośników ,brak suwaka na przełączniku włączającym zasilanie ,brak jednej osłony bocznego głośnika .Uszkodzona klapa górna od gramofonu, brak ramienia adapteru,Brak osłonek mosiężnych na potencjometrach barwy tonu. Radio gra lecz wymaga przeglądu dlatego chciałbym złożyć w całość.Pozdrawiam Darek.
ballasttube
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Re: Mińsk 58

Post autor: ballasttube »

Witaj,Darku.
Coś się nie odzywasz.
Napisz,jakie to są te boczne głośniki.
Jakieś mam radzieckie.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
PZL P-11c
375...499 postów
375...499 postów

Re: Mińsk 58

Post autor: PZL P-11c »

PZL P-11c pisze:Witam kolegów
Zostałem obdarowany na Dzień Ojca przez moją pociechę radiolą radziecką Mińsk 58.Niestety jest trochę niekompletna i poszukuję do niej części.Może ma ktoś z kolegów takie radio z przeznaczeniem na części lub posiada brakujące u mnie .Mam uszkodzoną skalę ,brak bocznych głośników ,brak suwaka na przełączniku włączającym zasilanie ,brak jednej osłony bocznego głośnika .Uszkodzona klapa górna od gramofonu, brak ramienia adapteru,Brak osłonek mosiężnych na potencjometrach barwy tonu. Radio gra lecz wymaga przeglądu dlatego chciałbym złożyć w całość.Pozdrawiam Darek.
Witam Kolegów
Nadal poszukuję skali do tego odbiornika .
Udało się zdobyć resztę elementów.Pozdrawiam Darek.