A.Fogg "Adaptery" dla miłosnikow frezarek

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

chrzan49
1875...2499 postów
1875...2499 postów

A.Fogg "Adaptery" dla miłosnikow frezarek

Post autor: chrzan49 »

Witam.Zamieszczam info w dziale radia bo wiecej z Was ma szansę poczytać.Dzięki szczerozlotemu sercu Kolegi Jacka ballastube zdobyłem arcyciekawą pozycję "Adaptery" inż.Andrzej Fogg , Państwowe Wydawnictwa Techniczne Biblioteka Radioamatora rok 1955 stron 116 .
Epokowe to dzieło (bez żartów) stanowi aktualne do dziś kompendium wiedzy na temat igiel ,wkładek ,sposobu zapisu w tym mikrorowkowego na LP.
Poniewąz ma 116 stron skanowanie zajmie sporo czasu bezcennego.Jednak niecierpliwym a w potrzebie (zamieszczę skany w archiwum triody) udzielę informacji.
W książce wiele interesujących technicznych rysunków.
Zamieszczam w dziale radio bo najważniejszy dla triodowiczów .
Pozdrawiam Tomasz
PS czas zamieszczenia to około miesiąc .Najpierw ustalę z Adminem Szanownym bo skany sporo zaważą.
Zawsze myślalem że o adapterach (gramofonach) wiem juz prawie wszystko a pan Fogg pozbawił mnie boleśnie złudzeń.Samo nazwisko zobowiązuje.Syn jedyny pana Mieczysława a ktorego zawsze ceniłem i to od dziecka(gdym ja nim byl daaawno temu)
faktus
625...1249 postów
625...1249 postów

Re: A.Fogg "Adaptery" dla miłosnikow frezarek

Post autor: faktus »

Witam. Z racji zainteresowania z mojej strony samodzielną budową tego typu " frezarek " :D czekam z niecierpliwością na skan. Pozdrawiam.
" Nigdy się nie tłumacz-przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą i nigdy nie mów prawdy ludziom, którzy na nią nie zasługują "
Mark Twain
chrzan49
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Re: A.Fogg "Adaptery" dla miłosnikow frezarek

Post autor: chrzan49 »

Witam .Będzie kompendium wiedzy ale skanowanie zajmie z miesiąc.
Pozdrawiam Tomasz.