Regent nowe życie.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Regent nowe życie.
Witam. Trochę czasu minęło, od ostatniego wpisu na tym forum, ...co najmniej nie dlatego, że się obijałem. Mam (jak pewnie sporo osób z tego forum), parę Regent-ów, jedną 15-stkę i 30-stkę. Miałem zamiar doprowadzić je do stanu używalności w starej szacie, ale postanowiłem, że zrobię nową puszkę(na razie tylko końcówka), ze stali 1.5mm, z czterech stron zamkniętą, przez co usztywni to bardziej konstrukcję. Nie będę się za bardzo rozpisywał, bo to jest Regent, powiem tylko że dodałem Master Volume(stereo potencjometr), i możliwość odłączenia sprzężenia zwrotnego. Rezystory do "zbicia" napięcia anodowego i żarzenia. Przy maksymalnym rozkręceniu potencjometru uzyskujemy wartość oryginalną rezystorów siatki pierwszej lamp końcowych(ok.500kohm), dla tego wzmacniacza, więc można powiedzieć, że jest to układ bez ingerencji, których nie dało by się przywrócić do wartości fabrycznych. Reszta na zdjęciach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 375...499 postów
Re: Regent nowe życie.
Witam
Znakomita "reanimacja". Czekam na ciąg dalszy.
Jak wykonałeś napisy na chassis ?
Znakomita "reanimacja". Czekam na ciąg dalszy.
Jak wykonałeś napisy na chassis ?
-
- 625...1249 postów
Dzięki. Napisy wykonałem sitodrukiem, ...część laser wyciął. Transformatory trochę są sponiewierane, ...ma ktoś może odsprzedać papier do wykończenia, aby to jakiś wygląd miało (najlepiej kolorem zbliżonym do oryginału)?
-
- 20...24 posty
Proponował bym papier do pieczenia Jan , będzie pasował idealnie do transformatora. Można na drukarce laserowej dodać opis.