Brda 10U - pokrywka baterii.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 500...624 posty
Brda 10U - pokrywka baterii.
Do polskiego kalkulatora Brda 10U, pokrywkę baterii chętnie nabędę.
-
- 1875...2499 postów
Re: Brda 10U - pokrywka baterii.
Trudno dostac takie pokrywki.Trzeba dorabiać niestety..
Tomasz
Tomasz
-
- 6250...9374 posty
1977r, pierwsza praca po studiach, dużo wolnego czasu, większość części do tych kalkulatorów w BOMIS-ach.....uruchamiamy produkcję PCB pod układ kalkulatora i PCB klawiatury (do dziś nie wiem, gdzie kumple z pracy złocili pola stykowe), kupując dużo metalowych membranek pod klawisze część była OK (dobrze klikały), scalak sterowania zazwyczaj miał padnięty jeden tor, tranzystor z rezystorkiem łatał ten brak......to był mój pierwszy kalkulator składak, nie wiedziałem, że dziś taki kultowy bo parę lat temu poszedł na elektrośmiecie, muszę spytać szwagierki, czy jeszcze ten dawny prezent ode mnie gdzieś ma.
-
- 500...624 posty
Nie trzeba dorabiać, wystarczy być cierpliwym.
Kalkulator wpadł mi w ręce więc postanowiłem go ocalić od zagłady. Co prawda kalkulatorami się nie pasjonuję ale mam sporo części odziedziczonych po serwisie
maszyn liczących, układy kalkulatorowe, wyświetlacze, gotowe płytki kalkulatora "Magda" i inne graty
Kalkulator wpadł mi w ręce więc postanowiłem go ocalić od zagłady. Co prawda kalkulatorami się nie pasjonuję ale mam sporo części odziedziczonych po serwisie
maszyn liczących, układy kalkulatorowe, wyświetlacze, gotowe płytki kalkulatora "Magda" i inne graty