Linka napędu skali OR Narew/Ślązak
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 125...249 postów
Linka napędu skali OR Narew/Ślązak
Jak w tytule, poszukuję takowej linki. Ma ktoś 2m. na pozbyciu?
Ratujmy co się da! (Budka Suflera)
Chętnie przyjmę sprawne lampy i stare części.
Chętnie przyjmę sprawne lampy i stare części.
-
- 250...374 postów
Re: Linka napędu skali OR Narew/Ślązak
Witam, znajdzie się,poszukam. Pozdrawiam.
-
- 3125...6249 postów
Koledzy.
Z czego zrobić linkę napędu skali,aby się nie ślizgała?Mam Teslę Eminent,gra super na UKFie obecnym,ale jest do uzupełnienia linka skali.Ośka tulejkowa napędu od gałki jest wyślizgana,wygląd, jak w "Pionierze U".
Czy to musi być jakiś kostropaty sznurek,czy jakoś napiłować wzdłużnie to wyślizgane wyżłobienie tulejki napędu?Ze sprężyną jest kłopot podebrać,bo albo nie pomaga,albo można wyłamać części polistyrenowe napędu przy nadmiernym naciągu.Banalny temat,ale już kolejny raz mam taki kłopot.
Dzięki "z góry" za rady.
Pozdrawiam.
Jacek
Z czego zrobić linkę napędu skali,aby się nie ślizgała?Mam Teslę Eminent,gra super na UKFie obecnym,ale jest do uzupełnienia linka skali.Ośka tulejkowa napędu od gałki jest wyślizgana,wygląd, jak w "Pionierze U".
Czy to musi być jakiś kostropaty sznurek,czy jakoś napiłować wzdłużnie to wyślizgane wyżłobienie tulejki napędu?Ze sprężyną jest kłopot podebrać,bo albo nie pomaga,albo można wyłamać części polistyrenowe napędu przy nadmiernym naciągu.Banalny temat,ale już kolejny raz mam taki kłopot.
Dzięki "z góry" za rady.
Pozdrawiam.
Jacek
-
- 125...249 postów
Witam,
Kolego Jacku ja jakiś czas temu z powodzeniem stosowałem nić szklaną. Ma średnicę ok. 1 mm i na przekór jej szklanej naturze nie ślizga się na tulejce napędu.
Pozdrawiam.
Jerzy
Kolego Jacku ja jakiś czas temu z powodzeniem stosowałem nić szklaną. Ma średnicę ok. 1 mm i na przekór jej szklanej naturze nie ślizga się na tulejce napędu.
Pozdrawiam.
Jerzy
-
- 625...1249 postów
Natomiast dobre sprężynki do naciągu skali są z zszywaczy biurowych.
Pozdrawiam,
Piotr.
Pozdrawiam,
Piotr.
Powierz Panu drogę swoją, zaufaj Mu, a On wszystko dobrze uczyni (Ps.37:5)
-
- 2500...3124 posty
Ja kiedyś zastosowałem plecionkę taką jaką się stosuje w żaluzjach okiennych. Chodzi juz dobrych kilka lat.
-
- 1875...2499 postów
Jacku ,stary lis a nie wie?A czym skrzypek koński ogon pociera i dlaczego?Linki do żaluzji za grube czesto.
Jakie to sprżynki ze spinacza wychodza?To nie jest stal spręzysta.Z nich robimy piekne haczyki do naciagania linek i paskow w kaseciakach ale przenigdy spręzynki.
Tomasz
Jakie to sprżynki ze spinacza wychodza?To nie jest stal spręzysta.Z nich robimy piekne haczyki do naciagania linek i paskow w kaseciakach ale przenigdy spręzynki.
Tomasz