Trafił do mnie chyba najwyższy model spośród jego wzmacniaczy, monobloki Triode Spirit 845 Luxe.
W każdym z monobloków znajduje się 9 lamp i są to odpowiednio:

Wzmacniacz jest pięknie wykonany, z bardzo porządnych elementów. Każdy monoblok waży około 30kg i trzeba się nieźle natężyć, żeby zdjąć go z regału, albo odwrócić na stole. Zarówno przednia, jak i górna ścianka wykonana została z aluminium o grubości 10mm. Podejrzewam, że na tym polega wersja "Luxe", ponieważ w standardowych wydaniach widziałem te wzmacniacze z obudowami wykonanymi w całości z blachy stalowej. Na uwagę zasługuje pomysłowa konstrukcja obudowy. Na zewnątrz z żadnej strony, łącznie ze spodem, nie widać żadnej śruby. Otworzenie wzmacniacza wymaga rozwiązania małej łamigłówki.
Co do samej estetyki Verdiera, to muszę przyznać, że jestem wielkim fanem jego konstrukcji, szczególnie tych na lampach 2A3 i 300B, natomiast monobloki już tak bardzo nie przypadły mi do gustu. Może to kwestia prostej symetrii, której nie lubię, a która w pozostałych wspomnianych modelach jest subtelnie zaburzona zasilaczem umieszczonym z boku, a może po prostu wolę lampy odbiorcze bardziej niż nadawcze w roli domowego audio.
Pomimo swojej niezaprzeczalnej klasy, wzmacniacz posiada jednak kilka minusów, takich jak:

Jeden z monobloków rozregulował się na tyle, że lampa mocy pracowała rozgrzewając anodę do czerwoności. Ktoś serwisując wzmacniacz stwierdził, że skoro jeden z rezystorów się przegrzewa, to... trzeba zmienić go na rezystor o większej mocy! W ten sposób niestety rezystor wypalił dziurę w laminacie. Prawdopodobnie ta sama osoba stwierdziła, że jeżeli główny i zarazem jedyny bezpiecznik przepala się, to należy zastąpić go większym. Koniec końców coś musiało puścić. Niestety padło na transformator zasilający, ogromny, na oko 400W, o 24 wyprowadzeniach, szczelnie zalany czarną żywicą. Przewiduję niezłą zabawę przez dłuższy czas

c.d.n.
ps. Na ostatnim obrazku możecie zobaczyć co się stanie, kiedy "zwykłym miernikiem" próbuje się zmierzyć napięcia zmienne powyżej 1kV.