Witam koledzy
Kupię do magnetofonu szpulowego Aria (z wystawki) następujące rzeczy:
-pokrywka zespołu głowic bez napisu Aria albo wszystko jedno
-talerzyk pod szpulę z taśmą szt.1 (jeśli się różnią- to lewy)
-górna pokrywa przezroczysta (z plexi)
pozdrawiam
Roman
części do magnetofonu
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 1250...1874 posty
części do magnetofonu
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
-
- 1875...2499 postów
Re: części do magnetofonu
Romku ty byku niewierny.To qmać nie wisz Pan do kogo napisać?
Pozdrawiam serdecznie Tomasz
Pozdrawiam serdecznie Tomasz
-
- 1250...1874 posty
Witaj Koolego
wreszcie wlaściwe określenie mojej persony
.Odezwę się na pw.Ale powiedz mądralo dlaczego w/g mnie Aria ma nazwę Emerson ?
pozdrawiam ze stoickim spokojem
Roman
wreszcie wlaściwe określenie mojej persony

Roman
-
- 2500...3124 posty
A dlaczego wzmacniacz WS-503 ma nazwę Thomson a w środku Unitra ?romanradio pisze:Witaj Koolego
wreszcie wlaściwe określenie mojej persony.Odezwę się na pw.Ale powiedz mądralo dlaczego w/g mnie Aria ma nazwę Emerson ?
Roman
A dlaczego WS-303 nazywa się Brandt ..Kraus i jeszcze wiele innych....
-
- 1250...1874 posty
Na pewno nie odpowiem,taki PRL-owski sprzęt "nie z mojej bajki".Ale szkoda utylizować,może lepiej przywrócić do działania?
-
- 2500...3124 posty
Wiele sprzętów szło na export pod zmienionymi nazwami a nazwy były tego kraju do którego to szło. Ja tez mam trochę antyków z PRLu i stoi i kurzy się i pewnie jak odejdę to pójdzie na śmietnik........romanradio pisze:Na pewno nie odpowiem,taki PRL-owski sprzęt "nie z mojej bajki".Ale szkoda utylizować,może lepiej przywrócić do działania?
-
- 3125...6249 postów
Dołożę ZK246 - Pathe Marconi.Boguś pisze:A dlaczego wzmacniacz WS-503 ma nazwę Thomson a w środku Unitra ?
A dlaczego WS-303 nazywa się Brandt ..Kraus i jeszcze wiele innych....
Pozdrawiam niewiernych, byka i Tomasza.

-
- 1875...2499 postów
Aria to modyfikacja ZK246 i serii 24xx.Ma inną pokrywę i b.ciężko zdobyć.Inne wskaźniki niż 24xx ale reszta prawie identyczna.Gra toto calkiem nieźle.
Tym sprzętem spłacano koszt wielu licencji za Gierka i ponieważ Unitry by nikt nie kupil więc szło na Dikij Zapad pod odpowiednimi nazawami bardziej koszernymi.Na ubożuchnym PRL-owskim rynku te exportowe mialy większe uznanie.
Bogusiu.Nie mieszaj Kraus'a do siermiężnych demoludów.Oni sprzedawali Cyberneta Kyocery i to zupełnie inna bajka.Wiem co piszę bo nieco mam na stanie.DDR zas sporo robila na zlecenia zachodnie i naprawde duże ilości szly do Bundesrepublik pod nazwą tez na K ale zabacyłek akurat.My zaś i oni także używali marki Brandt.Także Tesla czechosłowacka uzupełniała mareczkami komunistyczna kasę.
Jak by nie liczyć wredne były ale b.porządane.
My zaś zasilaliśmy DDR w transformatory Zatra.DDR nie miała miedzi a my co nieco.Tranzystory kładli rózne a często sowieckie KT.
Pozdrawiam Fanów zaszłości
Tomasz
Tym sprzętem spłacano koszt wielu licencji za Gierka i ponieważ Unitry by nikt nie kupil więc szło na Dikij Zapad pod odpowiednimi nazawami bardziej koszernymi.Na ubożuchnym PRL-owskim rynku te exportowe mialy większe uznanie.
Bogusiu.Nie mieszaj Kraus'a do siermiężnych demoludów.Oni sprzedawali Cyberneta Kyocery i to zupełnie inna bajka.Wiem co piszę bo nieco mam na stanie.DDR zas sporo robila na zlecenia zachodnie i naprawde duże ilości szly do Bundesrepublik pod nazwą tez na K ale zabacyłek akurat.My zaś i oni także używali marki Brandt.Także Tesla czechosłowacka uzupełniała mareczkami komunistyczna kasę.
Jak by nie liczyć wredne były ale b.porządane.
My zaś zasilaliśmy DDR w transformatory Zatra.DDR nie miała miedzi a my co nieco.Tranzystory kładli rózne a często sowieckie KT.
Pozdrawiam Fanów zaszłości
Tomasz
-
- 2500...3124 posty
Ja nie mieszam, ja mowie to co miałem namacalnie w domu. Krauss dwuczęściowy, końcówka+preamp wielkość mini wieży pobór mocy 500wat, wymieniałem właśnie w nim transformator sieciowy . W środku UNITRA. Części typowe dla PRLowskiego sprzetu.chrzan49 pisze:Bogusiu.Nie mieszaj Kraus'a do siermiężnych demoludów