Dlaczego zamknaleś watek z wylacznikiem? temat ortografii był tam poboczny. napisałem co miałem do napisania i na tym zamierzałem poprzestac. Poruszyłem tam przede wszystkim kwestię techniczną i teraz "dzieki" tobie nikt mi na to nie odpowie a sprawa dla mnie ważna.
Jeszcze PiS na dobre nie zaczął rządzić a tu już takie autorytarne posuniecia. Niezle sie zaczynaja te najblizsze 4 lata
do Alka
Moderator: gsmok
Odpowiedź na postawione na początku wątku o wyłączniku uzyskałeś. Wątek został więc pod tym względem wyczerpany, zaś odpowiedzi w tym temacie "kręciły się" nie uderzając zupełnie w sedno. Nic nie wskazywało na to, by miało się to zmienić. Nikt nie zabrania (a nawet mile widziane), abyś otworzył nowy wątek, z opisem nowego problemu i oczekiwał na merytoryczne odpowiedzi.
Pozwolisz, że dalszej części powyższego posta nie skomentuję-puszczam ją mimo oczu.
Niniejszy wątek, przeczytany już przez pewną liczbę forumowiczów tymczasowo zostawiam tutaj, bo być może ktoś jeszcze zechce zabrać głos. Potem, gdy sprawa straci na aktualności zamierzam przenieść wątek do kosza.
Alek
Pozwolisz, że dalszej części powyższego posta nie skomentuję-puszczam ją mimo oczu.
Niniejszy wątek, przeczytany już przez pewną liczbę forumowiczów tymczasowo zostawiam tutaj, bo być może ktoś jeszcze zechce zabrać głos. Potem, gdy sprawa straci na aktualności zamierzam przenieść wątek do kosza.
Alek
-
- 625...1249 postów
-
- 3125...6249 postów
Re: do Alka
Śledziłem tamten wątek i zgubiłem się, gdy dyskusja z merytorycznej przerodziła się w ortograficzną. Spokojnie możesz podjąć temat w nowym wątku, który z pewnością będzie dzięki temu bardziej czytelny z korzyścią dla wszystkichlumen pisze:Dlaczego zamknaleś watek z wylacznikiem? temat ortografii był tam poboczny. napisałem co miałem do napisania i na tym zamierzałem poprzestac. Poruszyłem tam przede wszystkim kwestię techniczną i teraz "dzieki" tobie nikt mi na to nie odpowie a sprawa dla mnie ważna.
Jeszcze PiS na dobre nie zaczął rządzić a tu już takie autorytarne posuniecia. Niezle sie zaczynaja te najblizsze 4 lata

-
- 375...499 postów
Uważam, że Alek postąpił jak najbardziej słusznie. Jestem przekonany, że dalsza dyskusja potoczyłaby się w kierunku, jak to niby bezsensowne i skomplikowane są zasady polskiej pisowni. Gdyby piszący zadali sobie odrobinę trudu i zajrzeli do słownika, nie byłoby żadnej pobocznej dyskusji. Nie można tolerować totalnego niechlujstwa. Nie mam tutaj na myśli np. braku ogonków (nigdy nie czepiałem się tego) lecz rażące błędy w pospolitych wyrazach, np. "dóży", "żażenie", "dla czego". Przecież to jest skandal!! Jestem świadomy tego, że co niektórzy pewnie pomyślą "ten się znowu czepia.." itd., ale powiem szczerze - guzik to mnie obchodzi. Albo to forum będzie trzymało jakiś poziom, albo (jeżeli przyzwolimy na pisanie jak się komu podoba), zamieni się w rzeźnię jaką jest elektroda.pl.