Skrzynka do Elektrita Victorii
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Skrzynka do Elektrita Victorii
Witam
Czy ktoś posiada rozpisane wymiary skrzynki do Victorii? Ewentualnie posiadacz takowej wspomoże mnie w tym temacie?
Czy ktoś posiada rozpisane wymiary skrzynki do Victorii? Ewentualnie posiadacz takowej wspomoże mnie w tym temacie?
Re: Skrzynka do Elektrita Victorii
Skontaktuj się z Mariuszem Dziubczyńskim.Znajdziesz w necie.
Tomasz
Tomasz
Dzięki za radę spróbuję, chociaż mam wrażenie, że kilka osób z forum je ma, ale nie chce się pomierzyć.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, zdrowia, sukcesów w pracy i wielu miłych chwil przy odbiornikach radiowych życzę kolegom z forum Trioda.
Moja Victoria zamiast w skrzynce, siedzi w pudle po butach. Bez wymiarów, dupa z dorobienia obudowy. Zero odzewu ze strony kolegów posiadaczy.
Co mam zmierzyć jak nie mam?
Dzień dobry,
Posiadam piękną Victorię i chętnie Ci pomogę. Niestety nie mam zdjętych wymiarów skrzynki ale mogę to zrobić. Od paru lat gromadzę zdjęcia Victorii jakie tylko pojawiają się w internecie. Podaj mi na PRIV maila to Ci je prześlę. Przydadzą się podczas rekonstrukcji radia.
Korzystając z okazji wszystkim Kolegom życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku !!!
Posiadam piękną Victorię i chętnie Ci pomogę. Niestety nie mam zdjętych wymiarów skrzynki ale mogę to zrobić. Od paru lat gromadzę zdjęcia Victorii jakie tylko pojawiają się w internecie. Podaj mi na PRIV maila to Ci je prześlę. Przydadzą się podczas rekonstrukcji radia.
Korzystając z okazji wszystkim Kolegom życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku !!!
Kubakr
Jako, że przed świętami stałem się szczęśliwym posiadaczem dwóch Elektritów, m.in. Victorii, w wolnej chwili, tzn. dzisiaj, pomierzyłem skrzynkę. W załączniku rysunek poglądowy wraz z wymiarami (w milimetrach). Jeśli któryś z kolegów ma również pomierzoną swoją skrzynkę, to proszę o weryfikację zdjętych przeze mnie wymiarów.
- Załączniki
-
- victoria.pdf
- (160.56 KiB) Pobrany 299 razy
Paweł
Piękne dzięki dla "pawfil" i "Kubakr". Wymiarowanie skrzynki na pewno przyda się nie tylko mnie.
Dla odświeżenia tematu przedstawiam finał moich zmagań z Victorią. Udowadniam, że nie na próżno "zawracałem głowę" kolegom o wymiary skrzynki, za które dziękuję. Obudowa skończona. Jak się później okazało jest bardzo zbliżona do oryginału. Przedstawiam kilka zdjęć z prac. Największym problemem było gięcie sklejki. Dla stolarza posiadającego odpowiednie narzędzia to pewnie nic wielkiego, ale dla mnie amatora bez narzędzi to już było wyzwanie.
Wkrótce, po skończeniu skrzynki, zdobyłem drugą oryginalną Victorię i mogłem je porównać. Polecam tego typu zabawę, bo satysfakcja jest spora. (Właśnie na All....ro ktoś wystawił werk od Victorii...)
Wkrótce, po skończeniu skrzynki, zdobyłem drugą oryginalną Victorię i mogłem je porównać. Polecam tego typu zabawę, bo satysfakcja jest spora. (Właśnie na All....ro ktoś wystawił werk od Victorii...)
Szacunek od bonzo.pl
-Czekam na fidelio zwłoki.
-Widziałem to oczko zaklejone.
-Czekam na fidelio zwłoki.
-Widziałem to oczko zaklejone.
Ostatnio zmieniony pt, 6 października 2017, 20:50 przez bonzo.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki. A to Fidelio to jakieś kombinowane. Skrzynka na pewno jest od Allegro.
-
- 250...374 postów
Świetna robota!
- jedrzeej
- 250...374 postów
Jestem pełen podziwu. Kolega Mirabelka chyba jest jednym z byłych pracowników fabryki ELEKTRIT 

Poszukuję: gałka mała Elektrit Allegro
gałka Elektrit Champion
gałka Elektrit Champion
Nie wiem czy nie musiałby się obrzezać. Podziwiam robotę.
Tomasz
Tomasz