Witam,
czytając dzisiejsze wpisy dot. Muzeum Techniki, przypomniałem sobie jak będąc jakiś czas temu na zamku w Niepołomicach, odwiedziłem znajdujące się niedaleko zamku Muzeum Fonografii. Mieści się ono w Małopolskim Centrum Dźwięku i Słowa. Można tam zobaczyć zbiory sprzętu audio od końca XIX do lat 90-tych XX wieku. Mało tego - można posłuchać utworów z kilku tysięcy płyt winylowych w specjalnie do tego przygotowanym pomieszczeniu. Polecam wirtualnie i w realu. muzeumfonografii.pl.
Pozdrawiam.
Jerzy
Muzeum Fonografii
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 125...249 postów
-
- 125...249 postów
Re: Muzeum Fonografii
Witam wszystkich forumowiczów w Nowym Roku i życzę wszelkiej pomyślności.
Z okazji 100-lecia odzyskania niepodległości w Muzeum Fonografii w Małopolskim Centrum Dźwięku i Słowa jest wystawa poświęcona historii radiofonii w Polsce w latach szczególnych dla naszej historii tzn w latach 1918-1989. Wystawa odbywa się pod nazwą: Halo,halo! Niepodległa w eterze. Radio i radiofonia w Polsce 1918-1989. Wystawa będzie czynna do lutego. Mam zamiar być tam w następnym tygodniu.
Pozdrawiam. Jerzy
Z okazji 100-lecia odzyskania niepodległości w Muzeum Fonografii w Małopolskim Centrum Dźwięku i Słowa jest wystawa poświęcona historii radiofonii w Polsce w latach szczególnych dla naszej historii tzn w latach 1918-1989. Wystawa odbywa się pod nazwą: Halo,halo! Niepodległa w eterze. Radio i radiofonia w Polsce 1918-1989. Wystawa będzie czynna do lutego. Mam zamiar być tam w następnym tygodniu.
Pozdrawiam. Jerzy