Pod "tajnym" linkiem:
http://www.trioda.com/index.php/pl/rozm ... ach-hi-end
znajdziecie wyniki postępu mojego "tłumaczenia" ciekawej książki. Słowo tłumaczenie ująłem w cudzysłów, gdyż przedstawiony materiał jest moim bardzo, ale to bardzo swobodnym tłumaczeniem książki:
"Modern High-End Valve Amplifiers based on toroidal output transformers" autorstwa Menno van der Veena.
To pseudotłumaczenie zrobiłem na swój własny użytek, gdyż korzystam z tej książki dosyć często i nie jestem w stanie czasami sięgnąć po oryginalny papierowy egzemplarz, który onegdaj kupiłem. Ze względu na moje dodatkowe notatki i np. wyniki symulacji za pomocą programu LTSpice treść opisu będzie się stale zmieniać. Liczę również na Wasze uwagi i sugestie, które z przyjemnością dodam do opisu. Jeszcze raz podkreślam, że tłumaczenie jest "prywatne" i informuję o nim po koleżeńsku tylko użytkowników naszego Forum.
W momencie pisania tego postu udostępniłem wstęp i treść pierwszego rozdziału. O dodawaniu kolejnych partii materiału będę informował w tym wątku.
No i byłbym zapomniał: rysunki nie są skanowane. Wykonałem je zgodnie z moimi artystycznymi preferencjami i możliwościami