Kupię rdzeń taki jak tytule, przewinąłem transformator Ts 40/78 dowijając prawie 2500zł uzwojenia wtórnego, niestety rdzeń "rozbiórkowy" nieco się rozszczepił i mimo, że na oko nie wygląda źle to po złożeniu transformator ma 100mA prądu jałowego co jest nie do zaakceptowania(zapewnie przez mikroszczelinę powietrzną).... w związku z tym szukam rdzenia "nówki". Wiem, że jest on w telto ale uważam że cena i cena wysyłki min. 25zł to troche przesada jak za taki mały rdzeń.
Będę wdzięczny za pomoc, jak sobie pomyślę o nawijaniu od początku to aż mnie wzdryga:/
Kupię rdzeń transformatora CP 008-02
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 500...624 posty
-
- 6250...9374 posty
Re: Kupię rdzeń transformatora CP 008-02
A ile zwojów za tę kasę weszło na karkas? A serio: staram się nie używać traf z odzysku zalanych lakierem, ostatnio ,,czyściłem'' dwa małe (identyczne, dlatego to robiłem) trafa zalane lakierem, uzwojenia wyciąłem, moczenie kilka dni w ,,rozpuszczalniku uniwersalnym'', potem doczyszczanie mechaniczne karkasów (ładne retro składane z rezoteksu) bo rdzenie (EI) były w zasadzie nie zalane, wyszło nieźle ale nie polecam.sztyga20 pisze:... dowijając prawie 2500zł uzwojenia wtórnego...