Z racji tego, że nie mam ostatnio czasu na zajmowanie się lampowym hobby, a w poprzednich latach sporo mniej lub bardziej udanych i kompletnych projektów zgromadziło się na moim dysku, postanowiłem nie być psem ogrodnika i je opublikować. Może komuś się przydadzą, nie wszystkie były publikowane na forum. Na początek dodałem dwa: hybrydowy wzmacniacz słuchawkowy i zasilacz stabilizowany do przedwzmacniaczy (opisywany na forum). Pliki można znaleźć na githubie: https://github.com/ljuszkie Do projektowania używam KiCADa, szczegóły w README, schematy w pdf i widoki PCB w formacie png w folderach "preview". Dlaczego na githubie? Są to projekty Open Hardware i udostępniam je na licencji Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach (CC-BY-SA). Co to oznacza? Projekty te możesz wykorzystać właściwie dowolnie i dowolnie modyfikować. Jeśli jednak masz zamiar opublikować efekty swojej pracy na nich bazującej, musisz podać źródło (Uznanie autorstwa), wyraźnie zaznaczyć, że jest to projekt na licencji CC-BY-SA i opublikować swoją wersję, jeśli dokonałeś modyfikacji (Na tych samych warunkach). Licencja nie wyklucza użytku komercyjnego.
Będę się starał sukcesywnie dodawać kolejne projekty. Nie wszystkie są przetestowane i wolne od błędów. Informacje o tym jak zaawansowane są projekty pojawią się w ich opisach. Oczywiście otwarta licencja zachęca do ich współtworzenia i czerpania inspiracji.
Publikuję swoje projekty
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 2500...3124 posty