Polecam ten wzmacniacz

Wzmacniacze, zasilacze itd. Schematy, parametry, konstrukcje...

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Waldemar D.
625...1249 postów
625...1249 postów

Polecam ten wzmacniacz

Post autor: Waldemar D. »

Od kilkunastu lat słucham muzyki na wzmacniaczu Wembley model Two Twelve. Japończycy zaaplikowali schemat amerykańskiej firmy Lafayette, modelu La 224B. To konstrukcja z lat siedemdziesiątych. Miałem kilka razy zakusy wymienić go na inny ale zawsze się bronił. Gra pięknie. Jest po prostu dopracowany. Co warte odnotowania, posiada przedwzmacniacz phono. Ze względu na jego doskonałe walory brzmieniowe polecam go do kopiowania a także do kupienia, bo w Europie jego cena nie jest wygórowana (280... 450Eu). Moja opinia o nim nie jest odosobniona. Gdy kiedyś szukałem o nim danych, trafiłem na różne europejskie i amerykańskie fora i mile się zdziwiłem, że ma bardzo pochlebne opinie i jest uznawany, jak to mówią młodzi, za kultowy. Do napisania tego wątku sprowokowało mnie znalezienie jego schematu (nie było łatwo). W moim egzemplarzu dokonałem drobnych zmian. Zlikwidowałem filtr antywibracyjny, przełącznik fazy, wyjście słuchawkowe i przełącznik impedancji głośników. Usunięcie tych niepotrzebnych mi funkcji uprościło drogę sygnału. Oczywiście wszystkie przełączniki zostawiłem jako atrapy, żeby zachować estetyczny wygląd płyty czołowej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
kotok
500...624 posty
500...624 posty

Re: Polecam ten wzmacniacz

Post autor: kotok »

Dzięki-więcej takich postów !!!!