Wykonam tanio płytki PCB z cynowaniem

Ogłoszenia o sprzedaży lub przekazaniu elementów, urządzeń, literatury o tematyce związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

K.G.
10...14 postów
10...14 postów

Wykonam tanio płytki PCB z cynowaniem

Post autor: K.G. »

Witam.

Oferuję wykonanie płytek PCB jednostronnych z wierceniem, docięciem oraz cynowaniem.
Wykonuję prototypowe płytki drukowane szybko i niedrogo, za pomocą dopracowanej metody.

Poniżej zamieszczam przykładowe zdjęcia wykonanych płytek PCB.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Posiadam duży wachlarz średnic wierteł, co przekłada się na precyzyjne odwzorowanie płytki.

Najczęściej wykonywane płytki są cynowane metodą chemiczną, która pozostawia brzydką powierzchnię, która po krótkim czasie staje się zaśniedziała a w dodatku bardzo źle się ją lutuje – jednym słowem „na ozdobę”. Ja oferuję grubą i błyszczącą warstwę cyny, która nawet po długim czasie nie traci swoich właściwości. Lutowanie ocynowanej płytki w ten sposób jest czystą przyjemnością.

Płytki wykonuję zazwyczaj w kilka dni, jednak nie określam dokładnie terminu. Istnieje możliwość wykonania płytki na cito od 1 do 2 dni, jednak zwiększa to cenę o 50%.

Cena za 1cm^2 to 0,35zł w wersji bez cynowania oraz 0,5 w wersji z cynowaniem. Minimalna zamawiana powierzchnia to 1dm^2 - mniejsze płytki będą cenowo zaokrąglane w górę.

Zainteresowanych zapraszam do skontaktowania się ze mną w celu ustalenia szczegółów lub wyceny.
Ostatnio zmieniony ndz, 28 sierpnia 2016, 16:07 przez K.G., łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Re: Wykonam tanio płytki PCB z cynowaniem

Post autor: gsmok »

Interesujące :) . A w jakiej formie musi być zrobiona dostarczana dokumentacja PCB?
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Awatar użytkownika
kciuq
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: kciuq »

Podłączam się do pytania.
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
K.G.
10...14 postów
10...14 postów

Przyjmuję trzy rodzaje formatów: plik PDF z rzeczywistymi wymiarami lub plik .brd z programu Eagle lub Gerber.
saico

Post autor: saico »

Nie spodziewajcie się rewelacji po tych płytkach, od razu widać, że to termotransfer na gorąco lub na zimno, bo można tak i tak. A na cynowanie metodą "chałupniczą" też jest metoda we wrzątku stopem Lichtenberga.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

saico - a co Twoja wypowiedź wnosi. Mnie takie płytki odpowiadają. Jeśli czujesz, że możesz zaoferować lepsze to daj ogłoszenie, że proponujesz tego typu usługę. Wszyscy będziemy mieli wówczas opcję wyboru.
Pozdrawiam
saico

Napisałem o tym, bo reklamujący nic nie wspomniał o metodzie wykonania, chyba żeby nie odstraszyć potencjalnych klientów. A że komuś odpowiadają, to nie mam nic przeciwko. Osobiście wolę zlecić to profesjonalnemu zakładowi PCB i mam soldermaskę, opis elementów, cynowanie, wiercenie i płacę nie dużo więcej do tego cena maleje im jest większa ilość płytek. Dla zainteresowanych mogę podać 2 adresy w Stolicy.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

A więc już wszystko wiadomo. Zainteresowani na pewno się do Ciebie zgłoszą w tej kwestii. Zainteresowani niniejszym ogłoszeniem zgłoszą się natomiast do Ogłoszeniodawcy, któremu (bardzo proszę) nie "zaśmiecać" :wink: ogłoszenia.
Pozdrawiam
K.G.
10...14 postów
10...14 postów

samico rozumiem, że te dwie wspomniane firmy płacą Panu za naganianie dla nich klientów, ale robiąc to proszę zachować, choć odrobinę godności, stworzyć własne ogłoszenie i tam pokazać warunki, ceny i rezultaty.

Nie piszę o metodzie, bo to nie jest istotne. Pokazałem jak płytki wyglądają, dodam jeszcze więcej zdjęć. Napisałem jakie właściwości ma warstwa cyny, bo to jest istotne dla zainteresowanych.
saico

Nikogo nie naganiam i nikt mi za to nie płaci, skorzystałem z ich usług i jestem zadowolony, tyle w temacie. Koniec dyskusji.