Poszukuję kontaktronów
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 375...499 postów
Poszukuję kontaktronów
Poszukuję 3 sztuk miniaturowych kontaktronów o średnicy 2-3 mm i długości 12 - 16 mm (bańka szklana), długość końcówek 5 mm lub więcej , styki NC , w ostateczności NO lub przełączające . Mogą być z odzysku .
Co ja pacze ?
-
- 500...624 posty
Re: Poszukuję kontaktronów
Pozwolę sobie podpowiedzieć, chociaż cena hmmmm
:http://allegro.pl/kontaktron-przelaczny ... ml#thumb/1

Pozdrawiam
Marek vel HaMar
Marek vel HaMar
-
- 6250...9374 posty
Byłem dziś po zamówione szpeja na Wolumenie, u gościa sprzedającego półprzewodniki m.in. z pudełeczek po zapałkach (środkowa alejka) natrafiłem na takie kontaktrony w cenie ok. 2,50zł ale miał jeszcze takie jakich nigdy nie widziałem: kontaktrony o średnicy ok. 2mm(!) i długości (szklana bańka) ok. 5-6mm(!), cena 4,50zł/sztuka, ładne wizualnie ale używki więc może warto zabrać ze sobą omomierz z dwoma kabelkami zakończonymi krokodylkami i mały magnes. Ponieważ lamp w zasadzie na Wolumenie już nie ma skusiłem się (starszy pan w końcu obniża ceny) na pudełkowe PC88 w cenie browara za sztukę, sadzę, że dobra alternatywa dla konstruktorów ,,prosiaczków'' na PCC88, w końcu więcej lamp na PCB to na pewno więcej ,,dźwięku lampowego'' co przecież oczywiste......
-
- 375...499 postów
-
- 375...499 postów
Są w starych klawiaturach. Jak nie masz pod ręką to mogę wysłać zwykłym listem.
Kontaktrony a nie klawiaturę
Pozdrawiam
Marek
Kontaktrony a nie klawiaturę

Pozdrawiam
Marek
-
- 6250...9374 posty
Takie klawisze od klawiatury z kontaktronem (POLON) też są na Wolumenie (tylko trzeba zamówić i poczekać tydzień) ale ,,znawcy'' wiedzą, że wyprowadzenia kontaktronów są w nich ostro zagięte prawie przy bańce i nie zawsze prostowanie kończy się sukcesem, dlatego są tanie.