Elektrośmieci

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
salicjonał
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Elektrośmieci

Post autor: salicjonał »

http://trioda.com/forum/viewtopic.php?f=15&t=31496
Widzę, że moderacja se jaja robi.
Po zakończeniu interesów z forumowiczami zawieszam swoją działalność na tym forum.

KPINA
Szkoda, ze nie można tu pisać o złomie, WIELKA SZKODA
Kalte Leim und warmen Nägel halten besser.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Re: Elektrośmieci

Post autor: gsmok »

Nie robię sobie jaj, jak to podkreśliłeś w wypowiedzi, tylko dbam o utrzymanie zakresu poruszanych na Forum LAMPOWYM tematów.
Przecież nic nie stoi na przeszkodzie, abyś na Bocznicy założył wątek dotyczący złomu. Musisz przyznać, że ołowiane rury itp. nie za bardzo pasują do wątku "Elektrośmieci" :wink: . Nawet w działach "pobocznych" Forum ma jakieś powiązanie z jego główną tematyką. Jedynie na Bocznicy można sobie bardziej pofolgować.
Nie powinieneś się od razu tak obrażać :wink:
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Lisor
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Lisor »

... ,, Nie mam głowy do poziomu, zbiórki złomu... ,, , tak bym chciałem Lordem być...

A poważnie to wg mnie cały ten kram pt ,, Elektrośmieci,, z nowo powstałymi przyległościami powinien wylądować w koszu. Moderatorze przybywaaaaj.
Ciągle początkujący od kilkunastu lat.
Awatar użytkownika
daniel22
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: daniel22 »

gsmok pisze:Nie robię sobie jaj, jak to podkreśliłeś w wypowiedzi, tylko dbam o utrzymanie zakresu poruszanych na Forum LAMPOWYM tematów.
Przecież nic nie stoi na przeszkodzie, abyś na Bocznicy założył wątek dotyczący złomu. Musisz przyznać, że ołowiane rury itp. nie za bardzo pasują do wątku "Elektrośmieci" :wink: . Nawet w działach "pobocznych" Forum ma jakieś powiązanie z jego główną tematyką. Jedynie na Bocznicy można sobie bardziej pofolgować.
Nie powinieneś się od razu tak obrażać :wink:
Gsmok, a czy głupie, nic nie wnoszące zdjęcia opon, kanałówek, starych lodówek i kibli Sławka pasują do tematyki forum?
Awatar użytkownika
salicjonał
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Daniel22, niech zostaną te zdjęcia, czasem można coś wybrać. Ja w ten sposób kupiłem licznik Szpotańskiego i zasilacz do radiostacji.
gustaw353
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: gustaw353 »

Kolego Cirrostrato, czarne chmury kłębią się nad naszym Forum. Przybądź i zaprowadź porządek w swoim folwarku.
Być może temat już wyczerpał zamysł twórcy. Inna sprawa, gdy wzbudza nadal zainteresowanie to może jest potrzebny, tak jak "Rozmowy w szoku" na antenie jakiejś tam telewizji.
Ja już ani tu ani tam nie zaglądam. Nic ciekawego.
Piotrek J.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Piotrek J. »

Temat miał normalne i dobre założenie - co zabytkowego i ciekawego udało się wziąć z elektrośmieci. Domyślnie były to radia i telewizory (sam pokazywałem Belwedera i Agę), ale także i inny stary sprzęt. I tak było dobrze, niestety zaczęło się spamowanie (nie wiem, nabijanie postów? Inaczej logicznie się nie da wytłumaczyć) i temat stał się nie do przeglądania. Któryś z kolegów się chwalił ostatnio jakimś lampowym radyjkiem (czy dwoma), niestety zaraz post utonął w zalewie śmiecia. Skoro moderacja nic z tym nie robiła mimo wielu pretensji innych użytkowników, to kto może coś zrobić?
Awatar użytkownika
daniel22
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: daniel22 »

salicjonał pisze:Daniel22, niech zostaną te zdjęcia, czasem można coś wybrać. Ja w ten sposób kupiłem licznik Szpotańskiego i zasilacz do radiostacji.
No dobrze - jeden, dwa zdjęcia dał ciekawe i można było coś interesującego odkupić. Ale na 100 śmieciowych zdjęć to żadna zaleta. Głównym problemem tamtego wątku jest właśnie ten użytkownik, wrzucający byle g..., zaniżający poziom forum.
rysiekg
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: rysiekg »

Na tym forum zaczyna się jak w sejmie
Awatar użytkownika
salicjonał
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Na tym forum zaczyna się jak w sejmie
Prawda.
nabijanie postów?
Nie, chwalimy się perłami pozyskanymi ze złomu i niech tak zostanie.
Ostatnio zmieniony sob, 30 lipca 2016, 10:42 przez salicjonał, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Myślę, że nie ma co dalej drążyć tematu.

Oczywiście zgadzam się z Przedmówcami wytykającymi mi, że zareagowałem za późno i nie skasowałem innych wcześniejszych postów nie związanych z tematem.
Biję się w piersi :oops: ale:

1. Nie ma ludzi nieomylnych,

2. Czasami nie reaguję i wątki same powracają na właściwe tory. Gdybym reagował natychmiast, założę się, że co najmniej tylu Użytkowników, którzy mają pretensje, że reaguję późno, miałoby pretensje, że reaguję zbyt szybko - czyli "nerwowo",

3. Nie czytam wszystkich wątków (w tym wspomnianego "Elektrośmiecia"). Wiem, że to może oburzać, ale jestem tylko pospolitym lampomaniakiem, który oprócz udzielania się na Forum musi po prostu pracować i zarabiać na życie (Forum jest moim kosztem finansowym a nie zyskiem),

4. Punkt końcowy, ale bardzo ważny. Nie wiem, który już raz o tym piszę. Naprawdę - powtarzam NAPRAWDĘ!!!! (niech uwierzą Ci, którzy ciągle mają co do tego wątpliwości :wink:) - NIE MA OBOWIĄZKU!!! czytania wątków, które kogoś denerwują lub nie interesują. Gorąco polecam takie podejście :) . To coś podobnego, jak nie oglądanie nielubianych kanałów telewizyjnych :wink:
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

Piszę tu bo nie warto zakładać nowego tematu. Czasem ktoś z kolegów coś potrzebuje, czasem ja, nieprzypadkowo, mam (nie tylko elektrośmieci, często szpeja nowe choć wiekowe) i za to chcę, tylko i jedynie nawet niewielką ale rozsądną, KASĘ (jej wielkość zawsze, sam to proponuję, określa potrzebujący), nie potrzebuję na wymianę żadnych staroci, tych mam od metra i jeszcze trochę. Wesołych Świąt.