Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem zbudowania wzmacniacza lampowego. Teraz nadarzyła się okazja. Wzmacniacz powstanie jako praca magisterska. Mam 8 lamp 6p14p-er i chciał bym ich użyć. Znalazłem taki oto schemat:

http://www.trioda.com/index.php/pl/arty ... artykul-20
Proszę mi powiedzieć czy ten schemat ma sens? Szukałem informacji o tej konstrukcji lecz nic nie znalazłem. Nie zależy mi na dużej mocy wzmacniacza lecz na jego jakości.
Doświadczenia z wzmacniaczami lampowymi nie mam więc będę potrzebował trochę pomocy. Nie jestem też laikiem w elektronice więc nie potrzebuję tłumaczenia podstaw.
Główne założenia projektu:
-wzmacniacz stereo
-selektor wejść z wejściem analogowym, cyfrowym (S/PDIF), i USB (coś na wzór - Lampucera MAXI)
-wskaźnika wysterowania (EM84)
-układy kontroli pracy wzmacniacza na mikrokontrolerze (wstępne grzanie lamp, jeśli się uda to kontrola punktu pracy lamp i napięć)
-stabilizowanie napięć zasilania i żarzenia
-przeprowadzenie badań wykonanego wzmacniacza (mam dostęp do pracowni elektronicznej na uczelni)
Na wzmacniacz chciał bym przeznaczyć około 1,5 tyś zł. Jeśli zajdzie taka potrzeba to nie będzie problemem wydanie większej kwoty lecz musi to mieć uzasadnienie w jakości dźwięku.
Jak będzie wyglądała sprawa z transformatorami głośnikowymi do tego wzmacniacza? Mówimy tutaj tylko i wyłącznie o nowych częściach. Jakie mogą być koszty takich transformatorów? Jakie powinny mieć parametry poza tymi podanymi w artykule?
Czy wykonanie wzmacniacza w układzie dual mono (osobne zasilacze dla kanałów) ma jakieś uzasadnienie w jakości dźwięku w konstrukcjach lampowych?
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. Będę wdzięczny za wszystkie wskazówki.
Pozdrawiam
Marek