Może ktoś wie co to za radio
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 5...9 postów
Może ktoś wie co to za radio
Może ktoś wie co to za radio :
Lub raczej to co z tego radia zostało prawdo podobnie niemiecki ???
Dzięki
Lub raczej to co z tego radia zostało prawdo podobnie niemiecki ???
Dzięki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- moderator
Re: Może ktoś wie co to za radio
Wygląda jak Graetz 51W.
-
- 5...9 postów
Wymiary : 59 x 36 x 29,5 cm.
Waga : 13 kg
Waga : 13 kg
-
- 5...9 postów
Nie napisałem ktoś go pomalował olejna farba
-
- 5...9 postów
witam podobne do Graetz 51W ale raczej nie bo nazwa napisana na radiu jest raczej inna dla mnie nie jest czytelna
-
- 5...9 postów
z tego co sprawdzałem to Graetz było pisane inaczej jak jest na tym radiu ale może się mylę sam nie wiem
-
- moderator
Zamiast pisać post pod postem to korzystaj z funkcji edycji.
I nie, napisa "Graetz" jest pisany tak jak na tym. To na pewno jest radio tej firmy, tylko z typem mogę się mylić, bo było kilka podobnych. Zobacz tu: http://www.radiomuseum.org/r/graetz_vor ... _51_w.html
I nie, napisa "Graetz" jest pisany tak jak na tym. To na pewno jest radio tej firmy, tylko z typem mogę się mylić, bo było kilka podobnych. Zobacz tu: http://www.radiomuseum.org/r/graetz_vor ... _51_w.html
-
- 2500...3124 posty
Po prostu jest odłamana główka od G. A ze pomalowane to nie widac sladu po odlamaniu.
-
- 5...9 postów
Panowie nie sprzeczam się ze to nie jest radio Graetz bo się nie znam a jest identyczne poza napisem na radiu może to inny model nie znalazłem nic podobnego a co do odłamanej główki od g to tak i nie bo nie ma znaku odłamania a u góry to widoczna kropka i nie jest widoczne odłamanie na literceBoguś pisze:Po prostu jest odłamana główka od G. A ze pomalowane to nie widac sladu po odlamaniu.
-
- 5...9 postów
A może ktoś podpowie mi jak usunąć bezpiecznie farbę z tego radia i czy w ogóle to jest możliwe po tylu latach
-
- 625...1249 postów
No to jak się nie znasz, to dlaczego się spierasz? Jasno przecież widać co też i wszyscy napisali - że to Graetz, przecież czytelny jest napis "raetz", więc nie wiem o co chodzi? Trudno, żeby po tylu latach, tylu przetarciach ścierką i dodatkowo pomalowaniu odłamanie było widoczne jakby to ktoś wczoraj skubnął.
Co do farby, to najlepiej schodzi opalarką, tyle, że trzeba mieć dobrą cyklinę i wyczucie, bo wystarczy na moment zatrzymać rękę i już fornir spalony. Lepsze to niż papranina ze środkami do usuwania lakierów.
Co do farby, to najlepiej schodzi opalarką, tyle, że trzeba mieć dobrą cyklinę i wyczucie, bo wystarczy na moment zatrzymać rękę i już fornir spalony. Lepsze to niż papranina ze środkami do usuwania lakierów.
-
- 1875...2499 postów
Piotrze .Jaka opalarka?Toz to morderstwo zwlaszcza dla niewprawnej ręki.Flaki trzeba wyjąc wraz z płytą z tkaniną i usunąć stara farbę chemicznie np Scansolem..Potem i tak sporo roboty.Google naszym przyjacielem.
Tomasz
Tomasz
-
- 625...1249 postów
No tak, dodałem właśnie, że wymaga to wyjątkowej wprawy, nie wolno dopuścić do przegrzania czy to forniru czy lakieru (bo inaczej się zapali i zniszczy fornir). Czyścilem kiedyś duże powierzchnie opalarką, więc mi to weszło w rękę i przeniosłem metodę na skrzynki, jeśli któryś lakier jest wyjątkowo uciążliwy. Jeśli są cienko lakierowane, szkoda zachodu, szybciej się zczyści acetonem lub cykliną.
Ale takie olejne farby pięknie schodzą opalarką, zaletą jest brak smrodu i paprania się ze środkami usuwającymi lakier.
Ale takie olejne farby pięknie schodzą opalarką, zaletą jest brak smrodu i paprania się ze środkami usuwającymi lakier.