Ostrzeżenie przed śmietnikową pułapką
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Ostrzeżenie przed śmietnikową pułapką
Od 1 października b.r. nie wolno będzie na śmietnik wyrzucić ani telewizora, ani pralki ani radia. Za takie coś grozić będzie mandat 500-złotowy. Dlatego radzę już dziś zrobić porządek i powywalać to, co jest do wyrzucenia, póki można to jeszcze bezkarnie zrobić. Po pierwszym nie bardzo wiadomo w gruncie rzeczy co będzie. Zastanawiam się jak będzie wyglądać sprawa z luźnymi częściami.
-
- 3125...6249 postów
-
- 2500...3124 posty
-
- 500...624 posty
Już dawno chciałem się ogłaszać z takim zamiarem - no może nie utylizacji,ale jeżeli ktoś chce wyrzucić dajmy na to RUBINA - to ja wolę sam się po niego zgłosić i zapłacić te parę groszy więcej niż na złomie dają.
Jakoś pomysł nie wypalił niestety.
Ale każdą możliwą osobę wypytuję czy przypadkiem czegoś takiego nie ma - parę razy mi się udało(ale to i tak mało - ludzie na strychach często mają takie 'skarby' że szkoda mówić).
Z tego co zauważyłem najwięcej się idzie obłowić 'na wsi' - jest tego zatrzęsienie ,a ludzie w ogóle nie znają wartości tego sprzętu.
Jakoś pomysł nie wypalił niestety.
Ale każdą możliwą osobę wypytuję czy przypadkiem czegoś takiego nie ma - parę razy mi się udało(ale to i tak mało - ludzie na strychach często mają takie 'skarby' że szkoda mówić).
Z tego co zauważyłem najwięcej się idzie obłowić 'na wsi' - jest tego zatrzęsienie ,a ludzie w ogóle nie znają wartości tego sprzętu.
"Mathematics is the language of nature"