Konto

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
romanradio
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Konto

Post autor: romanradio »

Witam Sz. kolegów
z przykrością informuję ,że za sprawą paskudnej obelgi pod moim adresem autorstwa niejakiego "Brencika" przeniesionej do kosza zamiast natychmiastowego usunięcia zawieszam do czasu ochłonięcia moje działanie na forum.
Roman &romanradio
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Re: Konto

Post autor: gsmok »

Nie wiem, czy to dobry pomysł. Oznacza on bowiem, że osoby nie potrafiące się zachować na Forum wygrywają z Prawdziwymi Użytkownikami i dodatkowo współwinnym staje się także Moderator, który zareagował na to chamstwo. Jedynym nie poszkodowanym zostaje natomiast sprawca zamieszania :?

Szanuję oczywiście Twoją decyzję.
Dla usprawiedliwienia operacji przeniesienia obraźliwego postu do Kosza, a nie skasowania, pragnę podkreślić, że zrobione to zostało wyłącznie po to aby Prawdziwi Użytkownicy mogli zobaczyć co wyprawia pseudoużytkownik, który takich wypowiedzi powinien się wstydzić. Usunięcie oznaczałoby, że jego wina jest niejako wymazana i może wyczyniać swoje hocki-klocki od początku :( . Przeniesienie wypowiedzi do Kosza to napiętnowanie osoby, która ją napisała, a nie osoby, której ewentualnie taka wypowiedź dotyczy.

Oczywiście na życzenie osoby poszkodowanej posty z Kosza są usuwane i tak zostało zrobione.

Wspomniany "użytkownik" dostaje ostrzeżenie i zostaje tymczasem przeniesiony do Grupy Stażystów. To oznacza, że każdy jego post musi być od teraz zaakceptowany przez jednego z Moderatorów przed opublikowaniem na Forum.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

Przepraszam, przeniosłem do kosza, bo tam jest miejsce śmieci, chyba nikt normalny tam nie zagląda i nie czyta tych postów. Kiedyś było ustalone, żeby postów nie przenosić od razu w niebyt, więc tak nie robię.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Tak zostało ustalone i tego się nadal trzymamy.
Oczywiście posty będą usuwane na prośbę osoby poszkodowanej.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'