pilnie poszukuje schematu Z3020
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 3 posty
pilnie poszukuje schematu Z3020
pilnie poszukuje schematu zasilacza z3020 najlepiej serwisowego,z amperomierzem cyfrowym
-
- 625...1249 postów
Re: pilnie poszukuje schematu Z3020
Masz na myśli zasilacz produkcji zakładów INCO? One nie miały mierników cyfrowych.Banan pisze:pilnie poszukuje schematu zasilacza z3020 najlepiej serwisowego,z amperomierzem cyfrowym
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
-
- 1250...1874 posty
-
- 625...1249 postów
Re: Tom
To że masz na stole nie świadczy o tym, że takie były produkowane - choć kto wie !Banan pisze:Witam!Przepraszam ale wlasnie taki zasilacz mam na stole.Jest z 1981roku i bardzo potrzebuje schematu plytki z ukladem scalonym zamontowanym przy amperomierzu cyfrowym,Dziekuje!

Wrzuć zdjęcie zasilacza, zdjęcie amperomierza i jego płytki to obadamy co da się poradzić

Pozdrawiam!
Tomek
Kreślę się z głębokim poważaniem
-
- 1250...1874 posty
Re: pilnie poszukuje schematu Z3020
Sprawa jest nieco bardziej skomplikowana niż się pozornie wydaje.
Faktycznie istniały zasilacze z "cyfrowym" amperomierzem... wiem, bo mam taki zasilacz...
Do pomiaru prądu służył uniwersalny moduł pomiarowy ( licznik na układach TTL - chyba trzy lub cztery dekady z wyswietlaczami LED 7 segm. czyli typowo 7490, 7475 i 7447...) Nie wiem , czy nie produkował tego w latach 70-tych Lumel. No i oczywiście dodatkowy przetwornik U/f... Ot i cały pomiar "cyfrowy" prądu...
Faktycznie istniały zasilacze z "cyfrowym" amperomierzem... wiem, bo mam taki zasilacz...
Do pomiaru prądu służył uniwersalny moduł pomiarowy ( licznik na układach TTL - chyba trzy lub cztery dekady z wyswietlaczami LED 7 segm. czyli typowo 7490, 7475 i 7447...) Nie wiem , czy nie produkował tego w latach 70-tych Lumel. No i oczywiście dodatkowy przetwornik U/f... Ot i cały pomiar "cyfrowy" prądu...
µ Ω ± ÷ Π φ × Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ