Wytworcy plytek PCB

Ogłoszenia o poszukiwaniu lub kupnie elementów, urządzeń, sprzętu i literatury związanej z tematyką forum.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

chrzan49
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Wytworcy plytek PCB

Post autor: chrzan49 »

Witam.Kto może wykonać na szklanym laminacie minimum 2 mm dwustronna płytke z przepustami oraz soledrmaska. Foty podesle oraz cala plytke z elementami.Pacjent to wzmacniacz aktywny do kolumny 098 Klein+Hummel.
Pozdrawiam Tomasz
PS Proszę o odpowiedzi na chrzan49@gmail.com
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: Wytworcy plytek PCB

Post autor: tszczesn »

Ja swoje płytki zamawiam w firmie SATLAND i jestem zadowolony z jakości wykonania. Druk bez podtrawień, soldermaska i opis we właściwym miejscu. http://prototypy.com.pl/
dolphin123
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: dolphin123 »

Zamawiam w Chinach. Stosunek cena/jakość nie do przebicia w Polsce, niestety.
Pozdrawiam,
Kuba
www.audio.lutuje.se
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Przy pojedynczych płytkach, uwzględniając cło i koszty transportu?
Awatar użytkownika
brys
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: brys »

tszczesn pisze:Przy pojedynczych płytkach, uwzględniając cło i koszty transportu?
Pokręciłem sobie tym kalkulatorem ceny w tym Satlandzie. Mam wrażenie, że choćby mieli z Chin wysyłać każdą sztukę w osobnej paczce to i tak wyszłoby taniej :lol:
saico

Post autor: saico »

Tu coś takiego oferują - http://www.ebay.pl/itm/161571651593
dolphin123
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: dolphin123 »

tszczesn pisze:Przy pojedynczych płytkach, uwzględniając cło i koszty transportu?
Oczywiście. Tym bardziej, że CŁO na pcb nie obowiązuje. Mogą jedynie VAT doliczyć, ale Chińczycy zaniżają przesyłki, więc duża szansa, aby to ominąć.
Pozdrawiam,
Kuba
www.audio.lutuje.se
saico

Dodam tylko, że jeśli idą zwykłą pocztą, to tym bardziej może się udać, co innego kurier.
Awatar użytkownika
Maciek1
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Maciek1 »

Jeśli z Chin to tylko i wyłącznie zwykła poczta. Należy uzbroić się w cierpliwość i czekać około miesiąca lub półtora ale ceny bardzo niskie jak na nasze warunki i przesyłka gratis najczęściej. Celnicy jakoś omijają paczki o niskiej wartości szczególnie że Chińczycy zaniżają zadeklarowaną wartość dwa lub trzy razy.
Nawet podstawki do lamp i kondensatory w większych partiach sprowadzam z Szenzenu. (Nie mówiąc już o całej gamie ciekawych urządzeń i KITów do relaksacyjnego składania jakich u nas się nie uświadczy)
saico

Właśnie planuję "wypuścić" kit wzmacniacza SE 2x3,5W z uwagi na posiadaną ilość nowych lamp EL32. W skład zestawu będzie wchodziła PCB (180x75mm) mojego projektu z soldermaską i opisem elementów, dwie lampy EL32 i jedna 6N2P (na start) z możliwością późniejszej wymiany na ECC83 (jest odpowiednia zworka na żarzeniu).
Przewiduję, że sprzedaż ruszy po 25 stycznia.
Awatar użytkownika
Maciek1
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Maciek1 »

Lampy w brytyjskiej wojskowej wersjo Vt52? (Jakoś dwa lata temu angole zalali nimi Ebay)
Hmm przewidujesz może wersję z lampą octalową jako sterującą np 6H8C/6H9C? Jestem zainteresowany zakupem takiego PCB, na słuchawkowca jak znalazł z odpowiednim trafem.
saico

Zgadza się... tyle, że moje są z Włoch.
Na dziś nie przewiduję PCB na samych octalach, ale może później wejdzie taka wersja.
Na wzmacniacz słuchawkowy szkoda tej lampy, można pogodzić jedno z drugim jak ja to robiłem.
1.jpg
3.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
^ToM^
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: ^ToM^ »

Małe płytki można sobie wyprodukować tu: https://oshpark.com/
Najwyższa jakość, terminy krótkie, wysyłka gratis, brak cła, itd :)
Wada - ilość zamówionych szt. to minimum 3.
Standardowy wygląd jak na zdjęciach:
http://www.element14.com/community/comm ... -laen-neal
Pozdrawiam!
Kreślę się z głębokim poważaniem
Best regards/Mit freundlichen Gruessen/Salutations/mejores saludos
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Czterowarstwową płytkę zamawiałem w Chinach tu: http://www.kikipcb.com/, zrobili błyskawicznie - po tygodniu miałem płytki (pięc, mniej się nie da zamówić) w domu, dość spore (jakieś 7x25cm, z pamięci piszę), całość kosztów to ok 1000zł. Dwuwarstwowe zamawiam głównie w SATLANDzie i IMO ceny porównywalne, do jakości przyczepić się nie da, a jakoś wolę zamówić w kraju niż za granicą. Za to nie znalazłem krajowego wytwórcy czterowarstowego druku dostępnego dla amatorów, za jedną płykę musiałbym zapłacić niewiele mniej niż u Kitajców za pięć.
Awatar użytkownika
brys
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: brys »

tszczesn pisze:Za to nie znalazłem krajowego wytwórcy czterowarstowego druku dostępnego dla amatorów, za jedną płykę musiałbym zapłacić niewiele mniej niż u Kitajców za pięć.
Wcale by się nie zdziwił, gdyby te krajowe czterowarstwowe płytki i tak były zamawiane w Chinach. Tak robią nasi producenci w przypadku płytek aluminiowych. Mało kto sobie z nimi dobrze radzi i sami wolą ściągać. Dla klienta końcowego jest to o tyle lepsze niż zamawianie bezpośrednie że nie on się musi martwić o brakujące sztuki czy problemy z jakością, bo odpowiedzialność za to spada na pośrednika.