Co to za radio?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 5...9 postów
Co to za radio?
Mam problem.Nabyłem niemieckie radio EAW,5-cio lampowe,1 glosnik.Skrzynka bardzo podobna do Erfurt.Dwa paski ozdobne poziome u gory i dolu.Nie ma klawiszowego przelacznika zakresow jak w innych konstrukcjach,ma przelacznik w jednym z pokręteł.Nie mam tez schematu ideowego,w zwiazku z czym trudno je uruchomic.Prosze o informacje zwiazane z tym radiem.
-
- moderator
Re: Co to za radio?
Jeżeli radio nie jest straszliwie przegrzebane to do uruchomienia schemat raczej nie jest potrzebny. Schematów do EAW jest dużo, ale jak nie podasz modelu (EAW to nazwa fabryki) to tylko z kart można wywróżyć o jaki chodzi :) Ale jak schemat ci jest potrzebny tylko do uruchomienia - to na ogół nie jest potrzebny.aksaline pisze:Mam problem.Nabyłem niemieckie radio EAW,5-cio lampowe,1 glosnik.Skrzynka bardzo podobna do Erfurt.Dwa paski ozdobne poziome u gory i dolu.Nie ma klawiszowego przelacznika zakresow jak w innych konstrukcjach,ma przelacznik w jednym z pokręteł.Nie mam tez schematu ideowego,w zwiazku z czym trudno je uruchomic.Prosze o informacje zwiazane z tym radiem.
-
- 125...249 postów