Co to za radio?

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

aksaline
5...9 postów
5...9 postów

Co to za radio?

Post autor: aksaline »

Mam problem.Nabyłem niemieckie radio EAW,5-cio lampowe,1 glosnik.Skrzynka bardzo podobna do Erfurt.Dwa paski ozdobne poziome u gory i dolu.Nie ma klawiszowego przelacznika zakresow jak w innych konstrukcjach,ma przelacznik w jednym z pokręteł.Nie mam tez schematu ideowego,w zwiazku z czym trudno je uruchomic.Prosze o informacje zwiazane z tym radiem.
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: Co to za radio?

Post autor: tszczesn »

aksaline pisze:Mam problem.Nabyłem niemieckie radio EAW,5-cio lampowe,1 glosnik.Skrzynka bardzo podobna do Erfurt.Dwa paski ozdobne poziome u gory i dolu.Nie ma klawiszowego przelacznika zakresow jak w innych konstrukcjach,ma przelacznik w jednym z pokręteł.Nie mam tez schematu ideowego,w zwiazku z czym trudno je uruchomic.Prosze o informacje zwiazane z tym radiem.
Jeżeli radio nie jest straszliwie przegrzebane to do uruchomienia schemat raczej nie jest potrzebny. Schematów do EAW jest dużo, ale jak nie podasz modelu (EAW to nazwa fabryki) to tylko z kart można wywróżyć o jaki chodzi :) Ale jak schemat ci jest potrzebny tylko do uruchomienia - to na ogół nie jest potrzebny.
nikspol
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: nikspol »

Witam! radio o którym piszesz to EAW 660WK3