Witam serdecznie.
Chętnie wymienię polski odbiornik Diora Hejnał na inny rzadki polski odbiornik.
Nie chcę zaśmiecać forum, więcej zdjęć na oldradio.pl : http://www.oldradio.pl/karta.php?numer= ... ejna%C5%82
To ten sam odbiornik.
Może Carmen stereo lub Samba.. ?
Czekam na propozycję. W ramach ciekawej wymiany do zestawu mogę dorzucić coś ciekawego (np. śląsk lub beethoven)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie mam nic co by mogło podejść na wymianę, jednak jeżeli kolega zdecydował by się z biegiem czasu na sprzedaż tego radia, proszę o informację na PW, dodam że hejnał to ciekawy odbiornik z wyglądu niby lampowy a wewnątrz tranzystor, widać prekursor takich odbiorników jak Beskid, Ślęża, Jubilat choć elektrycznie zupełnie coś innego. Gdyby była potrzebna instrukcja serwisowa tego radia to zamieszczałem tu na forum, w razie czego mogę podesłać skany.
Posiadam instrukcję serwisową wydaną przez Diorę wydruk z zakładów Dzierżoniowskich ul. Świdnicka 38, niestety nie ma daty druku, jest to oryginał żaden skan, ale na razie nie planuję jej sprzedaży a skan wrzuciłem na forum tutaj viewtopic.php?f=11&t=25915 więc może choć to trochę kolegę zaciekawi
Warto było czekać, wersja kolorystyczna Samby bardzo ciekawa.
Odnośnie zamiany na carmen stereo, to już nieaktualne, nabyłem już ten odbiornik.
Pozdrawiam