Witam
Chciałbym dorzucić trochę swoich "zdobyczy" ze złomowisk i punktów zbiórek elektrośmieci. Zawsze jak mam czas i po drodze, to nie omieszkam tam wstąpić. Poniższe zbiory to efekt ostatnich trzech lat. Jak teraz to przeglądam to widzę skalę mojego zbieractwa. Uzbierało się tego sporo. Większość mam w domu, część sprzedałem. Z elektrozłomu brałem za darmo, ze złomowisk za opłatą (przeważnie 3zł za kg). Często były fajne kolumny, ale przy opłacie 3zł/kg nie opłacało się ich brać. Nie gardziłem koszami po głośnikach. Sprzętu typu radiomagnetofony, magnetofony szpulowe, telewizory lampowe, radia typu Taraban, Sudety, itp nie brałem (a było tego dużo), bo mnie nie interesują. Z lampowców, raz tylko trafiłem Pioniera w bakelicie, ale potłuczonego z brakiem lamp i pogryzionymi cewkami.
W większości był to tylko sprzęt Polski. Wszystko to wydobyte spod komputerów, telewizorów, magnetowidów itp.
Dodam, że mieszkam pod Warszawą...
Julka przed i po
Amatory w różnych stanach. Miałem do nich oryginalne kolumny.(na zdjęciu, częściowo widać inne zdobycze, których nie sfotografowałem)
Finezja3 i Finezja1 - sprzedałem na pniu jako niesprawne, ale kompletne
Hania
Wieża Sony - sprawna
Wieża Unitra + amplituner Unitra
Wzmacniacz
Merkury ze złomowiska za 30zł
Słuchawki Unitra
Fonomaster kupiony od żula za 50zł
Gramofon Mitsubishi - niesprawny
Korektor
Mildtony 80 z wystawki - miały nieoryginalne GDN-y. Już naprawione.
Dwa wzmacniacze Unitry - niesprawne z brakami gałek
Unitra -Thompson po naprawie
Korektor - był bez nasadek na potencjometrach
Kolumienki ZG30c - tych przewinęło mi się 5 sztuk
CD Fonika - prawie nówka
"Wieża" ze sprzętów zebranych z wystawek(wszystko sprawne)
Perfect Tonsil
Wzmacniacz Unitra (na złomowisku kupiłem go za 2,50zł, tuner dokupiłem na Allegro za 30zł)
Dodać jeszcze muszę kilkaz ciekawszych rzeczy, których nie obfotografowałem:
Radmor 5100 - kompletny, którego uruchomiłem
Radmor 5412 - kompletny, ale częściowo skorodowany
Kolumny ZG40C115 - zawieszenia do regeneracji
Kompletną wieżę Unitry serii 3000 - drobne usterki
Amplituner Kasprzaka AT9010- spalona końcówka mocy
Magnetofon (srebrny) do wieży serii 8000 - sprawny
Elizabeth - na części
Różne radyjka przenośne typu Ania, Sokół, itp