Zapytanie

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Awatar użytkownika
Waldemar D.
625...1249 postów
625...1249 postów

Zapytanie

Post autor: Waldemar D. »

Dlaczego rozszerzenie załącznika .ico jest zablokowane? Czy tylko na naszym forum, czy to jakaś ogólna polityka? No i pytanie - dlaczego?
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Re: zapytanie

Post autor: gsmok »

W wykazie rozszerzeń w panelu administrowania Forum nie ma po prostu tego rozszerzenia. Nie ma więc co blokować lub odblokowywać. Proponuję przekonwertować plik do innego formatu.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Awatar użytkownika
Waldemar D.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Waldemar D. »

Dziękuję za wyjaśnienie.
Vic384
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Vic384 »

Czesc
Ja tez zadam pytanie: czy jest zgodne z Regulaminem Forum prowadzenie krypto-reklamy produktow nie zwiazanych z technika lampowa i to na dodatek nie w dziale "Reklama" ? Czy regulamin nie obowiazuje wszystkich ?
Pozdrowienia
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Oczywiście nie powinno się prowadzić kryptoreklamy. Nie jestem jednak w stanie zwolnić się z pracy i zająć prowadzeniem szczegółowych analiz w tym zakresie. Proszę pamiętać, że to nie jest jakieś komercyjne forum z etatowymi pracownikami. Prosiłbym więc o wyrozumiałość :) .

Na pewno wiele reklamowych wypowiedzi "prześlizguje" się przez moderatorskie sita, ale czy to ma być powód do jakiegoś wielkiego stresowania się. Jeśli już, to w największym stopniu powinno to dotyczyć mojej osoby, bo to ja wyłącznie - mówiąc obrazowo - od ponad 10 lat wykładam z własnej kieszeni pieniądze na utrzymywanie domeny i serwera i mógłbym się złościć, że na moich plecach ktoś robi sobie reklamę. Wychodzę jednak z założenia, że nie warto tracić czasu na śledzenie reklamodawców kosztem np. uczestniczenia w dyskusjach merytorycznych, które są znacznie ciekawszym zajęciem. Dzięki takiej postawie żyje mi się lżej, mam lepszy nastrój i mimo upływu czasu nie zrobiły mi się wrzody żołądkowe z powodu zbytniego przejmowania się, czy ktoś zrobił jakąś kryptoreklamę, czy też nie :wink:

Podsumowując - będę wdzięczny za informowanie o tego typu zdarzeniach i jednocześnie o zrozumienie, że nie zawsze z podanych wyżej przyczyn będę w stanie na nie reagować. W pierwszej kolejności kontaktuję się z osobami piszącymi posty zgłaszane do moderacji z powodu rażącego naruszenia regulaminu, lub w sytuacji, gdy zgłoszenia wysyła wielu Użytkowników. W pozostałych przypadkach, jeśli pozostawienie jakiejś wypowiedzi nie powoduje "końca świata" moderuję w miarę wolnego czasu. Często sprawy nie są jednoznaczne i po zareagowaniu na zgłoszenie i np. usunięciu lub przeniesieniu postu dostaję zgłoszenia, że zrobiłem to wbrew woli tego czy innego Użytkownika. Koryguję więc swoją decyzję i całą sprawa zaczyna się od początku. Przy kilkunastu zgłoszeniach dziennie zaczyna mi już brakować czasu i pomysłów co zrobić aby nikt nie poczuł się pokrzywdzony :( .

Dziękuję wszystkim dbającym o dobro Forum i wykazującym w tej dziedzinie inicjatywę i jednocześnie apeluję o nieco więcej luzu - życie jest w końcu krótkie, a tyle ciekawych tematów lampowych pozostało nadal do obgadania :) .
Pozdrawiam
Vic384
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Zapytanie

Post autor: Vic384 »

Czesc
Zgadzam sie z Panem ze jest problem z kontrolowaniem wszystkiego. Chodzi mi jednak o cos innego. Napisalem, ze post jest w niewlasciwym miejscu I nie zgodnie z regulaminem Triody. To bym jeszcze wybaczyl, ale jesli ktos poza tym drwi z nas Forumowiczow, to juz inna sprawa. Na dodatek moj post zostal, jako niewygodny, usuniety z Forum. W zwiazku z tym mialbym sugestie, aby utworzyc kacik "Reklamy Platne". Ktos placi I reklamuje co chce nie wchodzac w "parade innych" I nie zmienajac Triody w Audio-Stereo.
Z powazaniem
Vic384
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Re: Zapytanie

Powtarzam i przyznaję, że popełniam błędy i niedopatrzenia podczas moderacji. Jeszcze raz apeluję o wyrozumiałość w stosunku do moich działań i nie przejmowanie się tak bardzo wszystkimi "wybrykami". Czasami ich ignorowanie jest lepsze od zwalczania.
Pozdrawiam