naprawa starego radia
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1 post
naprawa starego radia
Mam stare, działające, radio Bolero. Potrzebuję wymienić tzw. zielone oko i zainstalować UKF na obecnych częstotliwościach. Mieszkam Warszawa - Ursynów. Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji, do kogo mam się z tym zwrócić?
-
- moderator
Re: naprawa starego radia
Wymiana oczka to nie problem - trzeba je tylko mieć. Niestety nowe, lub używane, ale ładnie świecące to co najmniej 50zł. (zdarza się taniej, ale to okazje i trzeba wtedy czekać aż się trafi). Z UKFem jest większy problem - Nie da się uzyskać i tak całego dzisiejszego zakresu (88-108MHz), bo ten jest sporo szerszy od starego, a w głowicy Bolera nie da się zwiększyć zakresu przestrajania. Zakres 88-100MHz powinno się dać uzyskać bez problemu. Zresztą były również produkowane Bolera z takim właśnie UKFem (z pierwszej serii - wtedy w Polsce również obowiązywał wysoki UKF).wlodzimierz oleksiak pisze:Mam stare, działające, radio Bolero. Potrzebuję wymienić tzw. zielone oko i zainstalować UKF na obecnych częstotliwościach. Mieszkam Warszawa - Ursynów. Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji, do kogo mam się z tym zwrócić?