Identyfikacja lampy

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

kk84

Identyfikacja lampy

Post autor: kk84 »

Witam.

W ostatnim czasie wygrzebałem w zapasach lampke o oznaczeniu 6Ż5P. Wszystko ok by było, gdyby nie fakt iż u Franka isntnieje ona jako Oktalowa duodioda prostownicza, lub jakaś inna ... w każdym razie nie ta lampa. Rysopis poszukiwanej przedstawia się tak : cokół hepalowy, 56mm całkowitej wysokości, 18mm średnicy. Podejrzewam iż może to być jakaś pentoda lub tetroda w.cz., świadczy o tym obcność ekranu wokół anody. Wdzięczny byłbym za jakieś dane, a charakterystyki to już by mnie rozanieliły ;) ;).
staszeks
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: staszeks »

Piroman1024
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: Piroman1024 »

Oto karta katalogowa:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Mathematics is the language of nature"
Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Post autor: Romekd »

Witam.
Wszystkie rosyjskie lamy zawierajace w nazwie literę "Ż" możesz znaleźć w necie zastępując literę "Ż" literą "j", np. 6Ż52P szukasz jako 6j52p.

Pozdrawiam,
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
szalony

Post autor: szalony »

kk84

Post autor: kk84 »

Witam.

Dziękuje za szybką reakcje. Wszystkie notki dotyczą poszukiwanej lampki. Chyba wersje TDSL mam troche "nieświeżą" :(, ponieważ mi tych linków nie wyszukuje za każdym razem jak wpisywałem 6Z5P lub 6j5P. Jeszcze raz dziękuję, wątek uważam za zamknięty.