Cześć. Napisy niestety zmyte i próbujemy rozszyfrować. Może koledzy, znawcy tematyki lamp przedwojennych pomogą? I co najważniejsze czy będzie pracowała w VE301Wn? Nie zwracajcie uwagi na to gdzie ona jest umieszczona, poprostu potrzebowałem podstawy
Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dziękuję Tomku. Znaleźliśmy jeszcze PP1401, ma trochę inaczej ułożone siatki wewnątrz i ona już wiemy że jest odpowiednikiem AL1. Ta była nieczytelna i nas zmyliła.
Co do RES164 to mam już zrobioną przejściówkę na 4P1Ł Czy ekran wewnętrzny tej lampy połączyć z chassis czy zostawić w spokoju?
Będąc już w temacie gadaczki Gebelsa to w roli RGN354 może pracować 1802, czy mam rację?
Pozdrawiam
1802 to zamiennik RGN354. Ekran 4П1Л może być połączony w dowolne miejsce, to lampa głośnikowa, więc niespecjalnie wrażliwa na cokolwiek, po prostu połącz z masą jak masz taką możliwość, lub z katodą.
Witam.
4P1Ł ma dzielone włókno żarzenia, czyli u niej także - katodę i może dobrze jest dać ten wewn.ekran na środek tego włókna, wraz z oporem i kondensatorem katodowym dla opcji minusa automatycznego.
Pozdrawiam,
Jacek"b/t"