Rema 8001

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

geguś

Rema 8001

Post autor: geguś »

Witam :)
Po "przejściach" na forum, wcięło mój wątek o Bremie i dobrze, bo ta nazwa do niczego nie pasowała :).
Faktem jest radio Rema. Stan jak na zdjęciach, na chodzie. Cena 135złociszy. Pytanie zasadnicze:
BRAĆ :?: .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Ja bym wziął :) - zważywszy na stan radia cena wydaje się być całkiem rozsądna.
geguś

gsmok pisze:Ja bym wziął :) - zważywszy na stan radia cena wydaje się być całkiem rozsądna.
I tak się stanie :D.
geguś

I po tygodniu od zakupu radio dotarło. Gra :), stan drzewa dobry :). Na górze radia troszkę lakier taki kiepski, ale nic to.
Teraz pytanie:
-KTO ma schemat do tego radia (Rema 8001) i może udostępnić. Tak za wczasu pytam, co bym się kiedyś z ręką w nocniku nie obudził :(.
agnesss30
2 posty
2 posty

Post autor: agnesss30 »

prosze o pomoc ! PRZYWIOZŁAM Z NIEMIEC RADIO REMA I NIC O NIM NIEWIEM,KTORY TO ROK,ILE JEST WARTE?PROSZE O POMOC ZNAWCOW!
_idu

Post autor: _idu »

agnesss30 pisze:prosze o pomoc ! PRZYWIOZŁAM Z NIEMIEC RADIO REMA I NIC O NIM NIEWIEM,KTORY TO ROK,ILE JEST WARTE?PROSZE O POMOC ZNAWCOW!
Który rok? Przecież to proste. Na wielu elementach jest nadrukowana data produkcji (choćby w postaci rok - miesiąc...). A cena - no coż trzeba przeglądać regularnie Allegro, eBay.de i przglądać się cenom.

Jesłi radio jest w super stanie - tj skrzynka w doskonałej kondycji, nowe lampy, sprawne elektrycznie, przęłczniki i potencjomentry nie trzeszczą, chassis czyste bez kurzu a tym bardziej korozji to cena mozę być wysoka. Ale wtedy opłaca się czekać spokojnie na odpowiedniego nabywcę.
agnesss30
2 posty
2 posty

Post autor: agnesss30 »

ŚLICZNE DZIEKI ! JA JESTEM BABA I SIE NIE ZNAM.NA KTORYCH CZESCIACH MAM SZUKAĆ?JAK TO BEDZIE WYGLĄDAĆ?
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

agnesss30 pisze:ŚLICZNE DZIEKI ! JA JESTEM BABA I SIE NIE ZNAM.NA KTORYCH CZESCIACH MAM SZUKAĆ?JAK TO BEDZIE WYGLĄDAĆ?
Na dowolnych, o większych wymiarach - czasami data była nadrukowana na kubkach, dość często na kondensaotrach, na agregacie strojeniowym, czasami napisana w skrzynce od środka itp. Albo uruchomić Google i szukać :)

BTW. Proszę wyłączyć CapsLock, pisanie KAPITALIKAMI oznacza w internecie krzyk.
_idu

Post autor: _idu »

No właśnie o skrzynce zapomniałem. Typowym zwyczajem był stempel - datownik odbity na wewnętrznych sciankach skzynki.

[/url]