Cudowne triody
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 25...49 postów
Cudowne triody
Ludzie musicie to zobaczyć cena za dwie sztuki ale nogi chyba niezłocone
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59492827
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59492827
valdi100
-
- 50...74 posty

Chyba liczy na stadko niczego nieswiadomych audiofilów bijące się w tej aukcji. ALe wątpię żeby ktoś był aż tak głupi, nawet audiofil ze stwierdzonymi urojeniami na zielonych papierach. Nie mogłem się oprzeć i wysłałem autorowi aukcji maila. IMO to pobiło nawet aukcję radzieckiej mobilnej wyrzutni rakiet taktycznych.
pozdrawiam
Lepiej wiedzieć że się myśli, niż myśleć że się wie.
-
- moderator
Bez przesady, to wolny kraj i każdy może chcieć coś sprzedać za dowolnie określoną przez siebie cenę. A czy to ma sens to już jest zupełnie inna sprawa. Weź pod uwagę, że prowizja na Allegro jest też zależna od ceny wywoławczej :)MartensEleven pisze:Nie mogłem się oprzeć i wysłałem autorowi aukcji maila. IMO to pobiło nawet aukcję radzieckiej mobilnej wyrzutni rakiet taktycznych.
-
- 50...74 posty
Oczywiście, wolność to wolność, nikomu nie bronię, zastanawia mnie tylko ta niedorzeczna sytuacja i ciekaw jestem czy ktoś to kupi. Jesli ktoś to kupi sam sprzedam swoje Tesle NOS ECC88 za jakąś kosmiczną cenę. Trzeba tylko walnać jakiś bajerancki tekst nad zdjęciami. Maila zas wysłałem nieco prowokacyjnie, anóż ostanę odpowiedź czemu taka a nie inna cena 

Lepiej wiedzieć że się myśli, niż myśleć że się wie.
-
- moderator
Tesli nie masz szans. Audiofile szczególni sobie cenią Telefunkena, trochę mniej Siemensa. Ale jakbyś miał NOSy CCa (Też ECC88) Siemensa to 150 Euro od sztuki możesz brać.MartensEleven pisze:Oczywiście, wolność to wolność, nikomu nie bronię, zastanawia mnie tylko ta niedorzeczna sytuacja i ciekaw jestem czy ktoś to kupi. Jesli ktoś to kupi sam sprzedam swoje Tesle NOS ECC88 za jakąś kosmiczną cenę. Trzeba tylko walnać jakiś bajerancki tekst nad zdjęciami. Maila zas wysłałem nieco prowokacyjnie, anóż ostanę odpowiedź czemu taka a nie inna cena ;-)
-
- 500...624 posty
Właśnie mnie to dziwi - zamiast się wyśmiewać z tych aukcji niech ktoś wystawi swoje lampki i na tym zarobi.
Jeżeli dla niego niema znaczenia firma to sobie kupi za 15zł jakies inne i będzie do przodu o kilkaset złotych.
Tylko proszę mi nie pisac o wyrzutach sumienia i sprawiedliwości lub czymś podobnym bo to bzdury.
Tak jak to już wiele razy powiedziano - towar można wystawiać po cenie jaką się chce ,a czy ktoś to kupi czy nie to jego sprawa,byle towar był zgodny z opisem.
A poza tym te lampy to juz czwarty raz się pojawiaja na tym forum.
Jeżeli dla niego niema znaczenia firma to sobie kupi za 15zł jakies inne i będzie do przodu o kilkaset złotych.
Tylko proszę mi nie pisac o wyrzutach sumienia i sprawiedliwości lub czymś podobnym bo to bzdury.
Tak jak to już wiele razy powiedziano - towar można wystawiać po cenie jaką się chce ,a czy ktoś to kupi czy nie to jego sprawa,byle towar był zgodny z opisem.
A poza tym te lampy to juz czwarty raz się pojawiaja na tym forum.
"Mathematics is the language of nature"
-
- 3125...6249 postów
I pojawią się kolejny raz, ponieważ aukcje "vanvideo" są absurdalne:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63292703
-
- 2500...3124 posty
Ale się uśmiałem jak zobaczyłem te dwie lampki za taką cenę... Niech se koleś próbuje sprzedać- kto mu broni- ale jakoś nie widzi mi się, że osiągnie przy tym pozytywny efekt. Nawet Florek po takich cenach ECC88 nie sprzedawał
. A ja sobie pójdę na rynek i u menelików sprzedających lampy "z pudełka" kupię parę Teslowskich E88CC po 2 zł, zresztą robionych na maszynach dawniej robiących lampy dla TFK...

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
To jeszcze nic, dopiero ta aukcja "vanvideo" to surrealizm:Zibi pisze:I pojawią się kolejny raz, ponieważ aukcje "vanvideo" są absurdalne:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=68669934
-
- 625...1249 postów
-
- 375...499 postów
-
- 2500...3124 posty
-
- 75...99 postów
-
- 625...1249 postów
-
- 250...374 postów
A gdzie są te <> diamenty
pomiędzy pinami? Pojawiają się na każdej aukcji Vanvideo.
Może zacząć robić lampy z kryształowego szkła?
Albo zrobić jakąś prymitywną lampkę (Alku, może Ty byś potrafił coś takiego zmajstrować?) i sprzedać ją jako "replika jednej z pierwszych żarówek". To by dopiero było, oświetlić pokój lampką nocną na podróbie wynalazku Edisona.
Albo użyć włókna węglowego...
A propos ledy NFeta: Firma Kentucky Radio Company robi podróby lamp. Wyglądają jak kołkowce, zawierają zestaw ledów i mały ich sterownik na IC + do tego grzałkę, żeby było to ciepłe, albo OpAmp, albo wzmacniacz 6W klasy D (jak D***
)

Może zacząć robić lampy z kryształowego szkła?
Albo zrobić jakąś prymitywną lampkę (Alku, może Ty byś potrafił coś takiego zmajstrować?) i sprzedać ją jako "replika jednej z pierwszych żarówek". To by dopiero było, oświetlić pokój lampką nocną na podróbie wynalazku Edisona.
Albo użyć włókna węglowego...

A propos ledy NFeta: Firma Kentucky Radio Company robi podróby lamp. Wyglądają jak kołkowce, zawierają zestaw ledów i mały ich sterownik na IC + do tego grzałkę, żeby było to ciepłe, albo OpAmp, albo wzmacniacz 6W klasy D (jak D***