FAQ?

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Jasiu

FAQ?

Post autor: Jasiu »

Czołem.

Muszę powiedzieć, że czasem denerwuje mnie wyciąganie po raz N-ty tych samych tematów...

W swojej naiwności chciałbym, by były one kontynuowane w ramach starych wątków, ale oczekiwanie, że ktoś zada sobie trud przejrzenia forum przed rozpoczęciem pisania to widocznie zbyt dużo...

Rozwiązaniem jest FAQ, ale ma to parę niedogodności. Po pierwsze ktoś musiał by je napisać. Po drugie, musiała by zapaść zgpda odnośnie zawartości. W obu punktach przewiduję problemy :-)

Może sprawę rozwiązał by "drogowskaz" do najbardziej popularnych zagadnień, które już były dyskutowane? Co o tym sądzicie?

-> Niebieska poświata
-> Dobór głośników
-> Prostownik lampowy a półprzewodnikowy
-> Impedancja obciążenia
itd...

Pozdrawiam,
Jasiu
Alek

Post autor: Alek »

:arrow: Jasiu -pomysł chyba dobry. Ale masz rację-ktoś musiałby to napisać. :roll:
ATM
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: ATM »

Nie IHMO , ale wdg. mnie :-) pierwsze trzy to oczywiste bzdety. Natomiast co do impedancji obciażenia , nie zgadzam sie .To podstawowy parametr , i właściwe jego zrozumienie , jest fundamentem , choćby nawinięcia transformatora. Jest na naszym forum sporo młodych użytkowników , należy im sie dogłębne wyjaśnienie. Zakladam że już użyli opcji SZUKAJ , ale jakimś cudem tłumaczenia nie trafiły im do przekonania.Sam dopiero wchodzę w technikę lampową , i wydawało mi się, że rozumiem o co w tym temacie chodzi. Dopiero praktyka wykazała że jest inaczej . Może napisać temat PRZYKLEJONY , w tej kwestji? Z wyrazami szacunku , pozdrawiam .
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: FAQ?

Post autor: tszczesn »

Jasiu pisze: Muszę powiedzieć, że czasem denerwuje mnie wyciąganie po raz N-ty tych samych tematów...

W swojej naiwności chciałbym, by były one kontynuowane w ramach starych wątków, ale oczekiwanie, że ktoś zada sobie trud przejrzenia forum przed rozpoczęciem pisania to widocznie zbyt dużo...

Rozwiązaniem jest FAQ, ale ma to parę niedogodności. Po pierwsze ktoś musiał by je napisać. Po drugie, musiała by zapaść zgpda odnośnie zawartości. W obu punktach przewiduję problemy :-)
Mogę w wolnej chwili napisać FAQ do lamp (budowa, zasada działania, podstawowe układy itp). Interesuje?
ATM
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: ATM »

Jasne Tomku , napisz
Jasiu

Re: FAQ?

Post autor: Jasiu »

Czołem.
tszczesn pisze: Mogę w wolnej chwili napisać FAQ do lamp (budowa, zasada działania, podstawowe układy itp). Interesuje?
Pisz, pisz, pisz...

Pozdrawiam,
Jasiu