moderator działu "transformatory"

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

kto w/g Ciebie powinien zostać moderatorem "transformatorów"?

kk84
9
33%
OTLamp
10
37%
niech zostanie po staremu
8
30%

Liczba głosów: 27

Alek

moderator działu "transformatory"

Post autor: Alek »

Odświeżam starą kwestię moderowania w/w działu. Podczas ostatniego rozdawania moderacji nie było chętnego do tego działu. Jasiu, z którym wiązałem duże nadzieje wówczas odmówił (szanuję w pełni jego zdanie i nikt nie może mieć o to pretensji), zaś inni nie chcieli moderować "transformatorów". Siłą rzeczy został on dla mnie. Ja jednak traktuję ten dział po "macoszemu", o czym świadczyć może liczba postów wystosowanych przeze mnie do "transformatorów". Rad bym więc podzielić się z kimś moderowaniem tego działu (zostajac oczywiście formalnie tam, by mieć pieczę nad całym forum jak do tej pory). Rozważając całą kwestię doszedłem do wniosku, że z mojego punktu widzenia dobrymi kandydatami byliby: OTLamp lub kk84 (o ile dotychczasowi moderatorzy nie zmienili zdania). Przemawia za tym ich aktywność w "transformatorach". Zastrzegam, że nie rozmawiałem jeszcze ani z kk84 ani OTLampem na temat tej propozycji. Sądzę jednak, że warto by było zasięgnąć opinii całego forum przed podejmowaniem jakichkolwiek kroków. Dlatego skorzystam z opcji forum, jaką jest ankieta, bodaj do tej pory jeszcze nie wykorzystywana.
Gdzie 2 Polaków tam 3 zdania, więc 3 opcje ankiety :wink: . gdyby to było jednak za mało i są inne propozycje, to można dopisać posty poniżej :D
ATM
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: ATM »

Popieram kandydaturę na OTL lamp , wdg. mnie , posiada sporo wiedzy w temacie transformatorów , mimo że jego wznmacniacze są OTL :-) , udziela konkretnych , informacji , na których mozna polegać. Krótko mówiac jestem za. Nie do końca rozumioem dlaczego Jasiu nie chce wchodzic w ten temat, wszak on tu najwiekszym autorytetem .
Jasiu

Post autor: Jasiu »

Czołem.

Skoro zostałem wywołany do tablicy...

Przyjemnie być nazwanym autorytetem, ale
1) Dosyć często znikam na parę tygodni, albo miesięcy. Forum byłoby praktycznie bez moderatora.
2) Przez najbliższe dwa lata dobiją mnie obowiązki zawodowe... Może później... W szufladzie leżą rozbebeszone projekty (charakterograf...) i nie mam ich kiedy dokończyć. Wolał bym najpierw skończyć to, co rozpaprałem. I na Forum, i w innych działkach.
3) Nie chciał bym uprawiać publicznego ekshibicjonizmu...

Pozdrawiam,
Jasiu
ATM
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: ATM »

Dzięki za odpowiedź , rozumiem .
OTLamp

Post autor: OTLamp »

Jasiu pisze: Przyjemnie być nazwanym autorytetem, ale
1) Dosyć często znikam na parę tygodni, albo miesięcy. Forum byłoby praktycznie bez moderatora.
2) Przez najbliższe dwa lata dobiją mnie obowiązki zawodowe... Może później... W szufladzie leżą rozbebeszone projekty (charakterograf...) i nie mam ich kiedy dokończyć. Wolał bym najpierw skończyć to, co rozpaprałem. I na Forum, i w innych działkach.
3) Nie chciał bym uprawiać publicznego ekshibicjonizmu...
W takim razie proponuję STUDI'ego :P
Alek

Do tej pory oddano 12 głosów i zaproponowano jedną kanydaturę. Zastanawia brak odzewu użytkoników. Odnoszę wrażenie, że
nieco się speszyliście, że w ankiecie są tylko 2 osoby i że są one ostro sugerowane. Bez obawy-nie jest przecież wazne co ja myślę, ważna jest WASZA opinia. Może należało zrobić ankietę z większą liczbą opcji :?:
Czekam na uwagi i sugestie:)
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Zauważyłem, że nasi Koledzy z Forum są bardzo nieśmiali, albo nie zaglądają do tego wątku.
A może skoro kk84 i OTLamp mają podobne poparcie przewidzieć opcje, że obaj będą moderować.

Poprawka: wątek jest oglądany bo jest już około 200 wejść. W tej sytuacji tylko kilkanaście głosów świadczy o wyraźnej awersji do głosowań (jesteśmy całkowicie apolityczni :wink: )
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Alek

W tą apolityczność nie wierzę zupełnie, gdyż polityka już się przewijała na forum. Jestem skłonny bardziej uwierzyć w nieśmiałość. Mam nawet teorię, która uzasadnia to przypuszczenie: możliwe, że użytkownicy myślą, że mogę podejrzeć kto i jak zagłosował :lol: . Jest to oczywiście niemożliwe, ale obawa może pozostawać 8) .
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

No nie :? , to po prostu straszne :wink:
Panowie, proszę się nie bać i nie lenić.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Lisor
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Lisor »

... głosuję na kk24 i OTLamp - dwóch w jednym.

Lisor.
kk84

Post autor: kk84 »

Witam.

Prawde powiem, że zaskoczyło mnie to iż zostałem wytypowany wraz z Łukaszem do tej roli. Fakt, na forum zaglądałem sporadycznie z prostej przyczyny, problemy jakie się pojawiły rozwiązywałem sam nie chcąc forumowiczom zawracać nimi głowy ;). Wszak moja wiedza ma się nijak do wiedzy OTLamp`a. Proponowałbym faktycznie ustalić dwóch moderatorów, podział obowiązków by się jakoś sam ustalił. Kwestie pozostawiam adminowi do rozważenia.
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Lech S. »

Witam
Ponieważ ten temat mi umknął, wiadomo okres urlopowy, teraz dorzucę swoje trzy grosze.Powiem krótko.Alek wytypował trafnie. Jestem za.
Lech S.
Alek

Cieszę się Lechu, że tak uważasz :)
Wypowiedziały się 24 osoby. Ponieważ okres urlopowy jeszcze trwa, przeto uważam, że rozsądnie jeszcze poczekać do końca miesiaca. Obawiam się jednak, że nie zmieni to w zasadzie rozkładu głosów.
Sporo głosów pozostało postawionych na opcję "niech zostanie po staremu". Traktować to chyba należy jako znak dużego zaufania, którym jestem obdarzany przez forumowiczów. Dziękuję za to.
Moim zamiarem jest jednak podzielenie się kompetencjami, tak jak to było planowane przy pierwszym rozdzielaniu obowiązków moderatorskich.
OTLamp nie chce się zgodzić na moderowanie. kk84 nie odmawia-jako obeznany z forum i chyba dość dyplomatyczny jest według mnie świetnym kandydatem. Wydaje mi się, że jeśli nie nastąpi przesilenie głosów (względnie nie padną nowe kandydatury) celowe będzie urządzenie drugiej ankiety. Tym razem z 2 opcjami.
Lech S.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Lech S. »

Witam.
Alku, może żle mnie zrozumiałeś?Absolutnie jestem za Twoją obecnością w roli moderatora w tym dziale.Jeżeli jednak rezygnujesz z uwagi na nawał obowiazków, to trudno odmawiać Tobie takiego wyboru. Dlatego oddałem swój głos na wschodząca gwiazdę w tym układzie.
Lech S.
Alek

Lechu, zinterpretowałem jak najbardziej po Twojej myśli :) . Chcę tylko z kimś podzielić obowiązki moderatora, zostając i tak we wszystkich działach-ktoś musi mieć pieczę nad całością. Taki wielki brat-jak podpowiada mi tu kk84 :P choćby po to, by w razie pomyłki (np. przeniesienia czegoś do innego działu) ktoś mógł to odkręcić :wink: