sklep amps4you i podstawki
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
sklep amps4you i podstawki
Witam
od pewnego czasu w naszych polskich internetach istniej sklep amps4you - mają różne szpargały do wzmacniaczy, gitar, etc. dzisiaj przyszło moje pierwsze zamówienie z owego sklepu i wielkie roczarowanie... podstawki novalowe to najgorszy syf jaki kiedykolwiek trzymałem w ręku. ma okropne luzy pomiędzy warstwami ceramiki, ekran to chyba jakiś mały Chińczyk zakładał i zagniatał zębami. strach podpiąć żarzenie nie mówiąc o anodowym... baaaaaardzo nie polecam podstawek z tego sklepu. oktalowe od bardzo wielkiej biedy ujdą.
BTW gdzie i jakie kupujecie podstawki?
od pewnego czasu w naszych polskich internetach istniej sklep amps4you - mają różne szpargały do wzmacniaczy, gitar, etc. dzisiaj przyszło moje pierwsze zamówienie z owego sklepu i wielkie roczarowanie... podstawki novalowe to najgorszy syf jaki kiedykolwiek trzymałem w ręku. ma okropne luzy pomiędzy warstwami ceramiki, ekran to chyba jakiś mały Chińczyk zakładał i zagniatał zębami. strach podpiąć żarzenie nie mówiąc o anodowym... baaaaaardzo nie polecam podstawek z tego sklepu. oktalowe od bardzo wielkiej biedy ujdą.
BTW gdzie i jakie kupujecie podstawki?
in gain we trust
kupię: EM34 NOS, wtyczkę sieciową Graetz Radio brązową
-
- 625...1249 postów
Re: sklep amps4you i podstawki
Kupuję w Amptone. Kiedyś kupowałem ceramiczne. Do kopi 5E3 użyłem micalexowych z Beltona i już raczej poniżej nich nie będę schodził. Cenowo trochę droższe ale zdecydowanie wygodniej mi się z nimi pracowało.
EDIT
Przejrzałem ofertę tego sklepu. Moim zdaniem nie ma startu do Amptone. Wybór mają mniejszy a ceny podobne.
EDIT
Przejrzałem ofertę tego sklepu. Moim zdaniem nie ma startu do Amptone. Wybór mają mniejszy a ceny podobne.
-
- 1250...1874 posty
Ale zastanowiła mnie oferta tolexów - całkiem tanio, tylko, że to jakieś odpowiedniki i nie wiadomo czy jakościowo nie wymiękają.
Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
-
- 625...1249 postów
oni handlują tym chińskim badziewiem na alledrogo. ja już się boję tam zamawiać - dobrze, że tylko te podstawki kupiłem.
in gain we trust
-
- 6250...9374 posty
A te z amptone to niby inne? Taki sam chiński badziew, który nie umywa się do starych polskich czy radzieckich militarnych podstawek. Jedyny grzech amps4you to ten, że nie mają mikalexowych.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 625...1249 postów
nie wiem dlaczego rozpaczasz... podstawki kupowałem od zawsze na fonarze, mniej więcej w cenie tych lepszych beltona na amptone albo od takiego pewnego jegomościa ze znanego portalu aukcyjnego. ponadto wolałbym nie być wzywany per "te" - jestem przekonany, że nie masz pojęcia co to wyrażenie znaczy.Jaka rozpacz
EDIT
miałem kilka kupionych podstawek z amptona i na pewno były lepsze - lampa przynajmniej się nie ruszała. w tych lampę blokuje tylko ekran...
in gain we trust
-
- 625...1249 postów
To nie antyreklama tylko przestroga dla innych. Tak już jest, że jak się trafia na wyjątkowo zły towar to chce się przestrzec innych. Kolega urażony czy co?
in gain we trust
-
- 250...374 postów
Jakość Belton'ów też moim zdaniem spada. Gdy pierwszy raz je kupiłem byłem zachwycony, później te blaszki były coraz inne.
-
- 625...1249 postów
Tak to już jest, niektóre partie wychodzą lepiej - inne trochę gorzej, a niektóre praktycznie w ogóle nie nadają się do użytku. Nie da się ukryć, że Beltony to na chwilę obecną chyba jedne z najlepszych podstawek które można dorwać w sprzedaży (przynajmniej ja tak uważam).
[storymodeON]
Kiedyś na imprezie piłem wódkę czystą noszącą nazwę epopei narodowej, świetnie wtedy smakowała. Jakiś czas później mając dobre wspomnienie owej lektury w pamięci nabyłem butelczynę na okazję przyjazdu znajomych... tak złego wytworu (utworu) jeszcze nie piłem (czytałem). Dobrze, że owi znajomi jako ludzie kulturalni wiedzieli, że w gości z pustymi rękami chodzić nie wypada bo konieczna byłaby wycieczka do najbliższej gospody celem nabycia drogą zakupu nowej butelki środków rozweselających. Jaki z tego morał? Czasem zdarzają się buble, ale nie należy na ich podstawie osądzać produktu.
[storymodeOFF]
[storymodeON]
Kiedyś na imprezie piłem wódkę czystą noszącą nazwę epopei narodowej, świetnie wtedy smakowała. Jakiś czas później mając dobre wspomnienie owej lektury w pamięci nabyłem butelczynę na okazję przyjazdu znajomych... tak złego wytworu (utworu) jeszcze nie piłem (czytałem). Dobrze, że owi znajomi jako ludzie kulturalni wiedzieli, że w gości z pustymi rękami chodzić nie wypada bo konieczna byłaby wycieczka do najbliższej gospody celem nabycia drogą zakupu nowej butelki środków rozweselających. Jaki z tego morał? Czasem zdarzają się buble, ale nie należy na ich podstawie osądzać produktu.
[storymodeOFF]
-
- 625...1249 postów
a morał tej bajki jest krótki i niektórym znany - każdy dobry produkt dzisiaj, jutro będzie gów***ny... choćmy zatem poczytać lektury póki jeszcze da się je czytać 
EDIT
temat raczej można zamknąć. wylałem całe swe żale i wyruszam na wschód po militarne podstawki z czołgów i innych helikoptrów.

EDIT
temat raczej można zamknąć. wylałem całe swe żale i wyruszam na wschód po militarne podstawki z czołgów i innych helikoptrów.
in gain we trust
-
- 500...624 posty
Przepraszam heterkamp że nie na temat.UWAGA !!! chińska cyna nie nadaje się ,potrzeba spawarki .Ona się nie topi.
Nabyłem na allegro od mojego nowego przyjaciela 120gram cyny z tym że sama rolka waży 100gram.
Nabyłem na allegro od mojego nowego przyjaciela 120gram cyny z tym że sama rolka waży 100gram.
-
- 625...1249 postów
-
- 625...1249 postów
...ten wątek powinien być w dziale ogłoszenia - AntyReklama.
-
- 625...1249 postów
ale tutaj więcej ludzi przeczyta
kolejny Kolega spięty... jakieś sentymenty czy co? przecież ja nie mówię: "Łukasz! nie kupuj w tym sklepie!", tylko wypowiadam się na temat. chcesz to kup sobie i się ciesz a nie szukasz ideologii w mych żalach.
jeszcze raz zatem do wszelkiej maści malkontentów: to nie jest antyreklama! podstawki w tym sklepie są po prostu badziewiarskie!

kolejny Kolega spięty... jakieś sentymenty czy co? przecież ja nie mówię: "Łukasz! nie kupuj w tym sklepie!", tylko wypowiadam się na temat. chcesz to kup sobie i się ciesz a nie szukasz ideologii w mych żalach.
jeszcze raz zatem do wszelkiej maści malkontentów: to nie jest antyreklama! podstawki w tym sklepie są po prostu badziewiarskie!
in gain we trust
-
- 375...499 postów
Koniec tego bezsensownego klepania . temat nie powinien się w ogóle tu pojawić ( tak jak ktoś napisał w ogłoszeniach , lub w początkujących ! ) Nie piszmy w strefie gitarowej o swoich uczuciach . Jest kupa tematów nie skończonych do których nikt już nie zagląda . Aż muszę sam założyć temat może kto mądry odpowie .
A ten temat już zamykamy - niech przeklęty będzie ten kto po mnie cokolwiek napisze , niech mu się wzmacniacz wzbudza a przydźwięk zawsze będzie ze wszech miar obecny i dokuczliwy . Klątwa lampowa . koniec tego tematu
A ten temat już zamykamy - niech przeklęty będzie ten kto po mnie cokolwiek napisze , niech mu się wzmacniacz wzbudza a przydźwięk zawsze będzie ze wszech miar obecny i dokuczliwy . Klątwa lampowa . koniec tego tematu